Najnovije

Vučić: Pitajte Blera zašto radi besplatno za Srbiju!

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se sa britanskim premijerom Tonijem Blerom do sada sretao pet-šest puta, te da njegov nedavni dolazak u Beograd, Srbiju nije koštao ni dinar.
Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Na pitanje zašto bi to neko radio besplatno, premijer je odgovorio da to treba pitati Blera. "To morate da pitate njega, što se nas tiče to je džabe, ja taj novac nemam, a Vlada Srbije nije dalan ni dinar", rekao je Vučić. Vučić je, na novinarsko pitanje da li je "ćaskao i pio kafu" sa Blerom, rekao da nikada ne "ćaska" kada su takve stvare u pitanju već da su to bili ozbiljni razgovori, a da sa druge strane čak i ne pije kafu. Uvek je, kaže, spreman da nešto nauči, pa tako i od Blera, kao što je mnogo toga naučio od njegovog prijatelja Gerharda Šredera. Odbacio kritike opozicije zbog susreta sa Blerom, čija je zemlja učestvovala u NATO bombardovanju, istakavši da su i države koje su vodili Žak Širak i Gerhard Šreder u tome učestovale, a da su ih 2001. godine isti ti koji sada upućuju kritike oberučke dočekali i hvalili se time. "Moj odnos prema bombardovanju nije se promenio", rekao je Vučić i dodao da ne kleči ni pred kim niti nekog za nešto moljaka i da uvek sve radi kako bi očuvao dostojanstvo i ponos građana Srbije. Srbija će biti svet - otvorena za sve", poručio je premijer.
Pročitajte još:Pajtić već 4 sata razgovara sa Čankom i Pastorom još uvek bez dogovora
Dodao je da Bler nije bio ovde da savetuje već da obučava. Pokazujući kao primer kako su se nekada trošili državni novci, za razliku od obuke koju Srbiju ništa ne košta, Vučić je novinarima pokazao ugovor sa američkom kompanijom "Advanced Practical Solutions LLC" iz Ilinoisa. "Da li je neko čuo za 'Advanced Practical Solutions LLC iz Iliniosa' u SAD, koju smo mi kao država platili 2009, 2010. ili 2011. milion dolara? Šta smo mi to platili milion dolara, ne znam ni sam, ni do dana današnjeg, a to nikada nikoga u javnosti nije interesovalo. A ovde nismo platili ništa, a imaćemo dobar rezultat i na tu činjenicu sam veoma ponosan", rekao je Vučić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA