Najnovije

"Građane Srbije informišu o padu nemačkog aviona, o srpskom helikopteru se ćuti"

BEOGRAD - Dok građani Srbije iz sata u sat dobijaju informacije o padu nemačkog putničkog aviona, o tragediji srpskog vojnog helikoptera, u kojoj je život izgubilo sedmoro ljudi, nema ni reči, jer se informacije skrivaju, tvrde u DSS.
Helikopter vojske Srbije (Foto: vs.rs)

Helikopter vojske Srbije (Foto: vs.rs)

- Opravdana je sumnja da se od javnosti krije istina kompromitujuća za vlast. U vezi sa ovim tragičnim događajem otvoreno je mnogo pitanja na koje do danas nije stigao odgovor, a najvažnije je ono koje se ne odnosi na tehnička pitanja, već kojim se traži razjašnjenje ko je naredio da helikopter sa bolesnom bebom leti za Beograd i pored izuzetno nepovoljnih vremenskih uslova, umesto za Kragujevac ili Kraljevo. Skrivanje rezultata istrage može da ima samo tri razloga: ili su utvrđeni propusti u lancu komandovanja ili je na onoga ko je ovlašćen da izda naredbu izvršen politički pritisak da se po svaku cenu obavi rizičan let, koji se završio padom helikoptera. Treći razlog može da bude namera da se kupi vreme, izveštaj prepravkama falsifikuje i sačeka pad interesovanja javnosti za ovaj događaj, pa takav prepravljen izveštaj objavi - smatraju u DSS.
Pročitajte još:Vučić: Moramo da ekonomski integrišemo regionŽivković ugrozio bezbenost ljudi, jurio džipom 78 gde je dozvoljeno 50 kilometara na sat
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA