Najnovije

HOROR: Na Donjeckom aerodromu još uvek leže leševi Ukrajinaca (VIDEO)

DONJECK - Posmatrači OEBS-a posetili su juče donjecki aerodrom, koji se od jesenas smatra "najvrelijom tačkom" Donbasa. NJihov zadatak bio je da provere da li obe strane poštuju minski dogovor o primirju.

Još otkopavaju leševe Ukrajinaca (Foto: Jutjub)

Još otkopavaju leševe Ukrajinaca (Foto: Jutjub)

Posmatrači su posetili terminal i svojim očima videli napor spasioca koji nastavljaju da izvlače tela ukrajinskih vojnika iz ruševina. Procenjuje se da se ispod ruševina nalazi 30-35 poginulih.

-Donjecki aerodrom je za nas najuznemirujuće mesto na jugoistoku Ukrajine, rekao je general-pukovnik ruskih oružanih snaga, Aleksandar Lencov. Za jedan dan smo zabeleželi oko 25 napada iz automatskog oružja, kao i nekoliko iz minobacača.

Vladimir Kononov, ministar odbrane DNR, nada se da će nakon dolaska posmatrača na terminal proces evakuacije tela ići brže.

Komandant jedinice "Somali" pukovnik Mihail Tolstih - Givi, ispričao je da su ukrajinski vojnici, za vreme pres-konferencije povodom situacije na aerodromu, pucali na pozicije narodne vojske.
-Koristili su municiju kalibra 23mm - dodao je komandir bataljona. Pucali su i otišli. Ovako je bilo: zaobilaznim putem prilazi oklopno vozilo sa ugrađenim protivavionskim topom. Zatim pucanje. Ukrajinci znaju da mi nećemo uzvratiti - objasnio je Givi.

Prisetimo se, 21 januara vojska DNR je uspela da očisti novi terminal donjeckog aerodroma u kom su bili blokirani vojnici ukrajinskih oružanih snaga.

Pročitajte još: 

Američki ambasador napanut žiletom, krvav završio u bolnici! (VIDEO)

Kazakstan: Nikada nećemo priznati nezavisno Kosovo

PUŠKOV: Ovo su tri scenarija koja je Zapad spremio za Rusiju

Izvor: LifeNews.ru/ Za Pravdu preveo Petar Vlahović

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA