Najnovije

Vučić: Tusk je "veliki prijatelj Srbije"

BRISEL - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas posle sastanka sa predsednikom Saveta EU Donaldom Tuskom da je Srbija uradila mnogo na putu evrointegracija i da je zaslužila da otvori prva pregovaračka poglavlja već u junu.
Premijer Srbije, Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

"Ne znam da li će se to desiti ili ne, ali mi smo to zaslužili", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za medije posle sastanka sa Tuskom. On je izjavio da je mnogo toga urađeno kada je reč o fiskalnoj konsolidaciji i ekonomskoj reformi zemlje, ali da najteže i najbolnije tek predstoji. Premijer Srbije je izrazio i očekivanje da će tokom večerašnje runde dijaloga sa predstavnicima kosovskih Albanaca doći do napretka u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Vučić je posebno zahvalio Tusku na podršci i nazvao ga "velikim prijateljem Srbije".
Pročitajte još:Nemački ambasador: Srpska privreda još uvek nije pokrenuta!Berić: Počuča je totalno odlepio!
Tusk je, posle susreta, pohvalio proevropski kurs Vučićeve vlade, kao i dosadašnji napredak u sprovođenju reformi. On je posebno istakao važnost nastavka dijaloga sa Prištinom i sprovođenja Briselskog sporazuma. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA