Najnovije

The Daily Telegraph: Rusi se ne boje rata protiv SAD i NATO alijanse

LONDON - Britanski list "The Daily Telegraph" je objavio delove istraživanja centra "Levada" o stanju u ruskoj javnosti i razmišljanjima građana Rusije o mogućem vojnom sukobu sa NATO i SAD.
Rusi na paradi u Moskvi (Foto: may9.ru)

Rusi na paradi u Moskvi (Foto: may9.ru)

Prema istraživanju analitičko-istraživačkog centra "Levada", Rusi se ne boje potencijalnog nuklearnog sukoba sa SAD i članicama NATO alijanse. Trećina građana Rusije je zabrinuta zbog moguće invazije američkih snaga na teritoriju Rusije, ali veruju da bi Rusija pružila adekvatan otpor i izdržala "udar". Oko 25% građana je jasno odgovorilo da "ne vidi ništa strašno" u potencijalnom nuklearnom ratu Rusije i Zapada.Oko 40% njih, što je veoma interesantno, smatra da SAD ima kontrolu nad ruskom ekonomijom, dok 48% njih smatra da će SAD pokušati da sruši ekonomiju Rusije.
Pročitajte još:Porošenko smatra da Ukrajina plaća visoku cenu SporazumaŠAMARČINA DŽEBU BUŠU: Tvoj brat je stvorio Islamsku državu!Rusija gradi armiju vojnih robota i letelica (VIDEO)
Centar "Levada" navodi da 33% ispitanika vidi Moskvu kao pobednika u potencijalnom sukobu Rusije i NATO alijanse, dok 52% smatra da neće biti pobednika, a svega 5% smatra da bi Vašington mogao odneti pobedu u ovom potencijalnom ratu. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA