Najnovije

Predsednik Srbije "zaratio" sa dnevnim listom "Blic"

BEOGRAD - Kabinet predsednika Srbije, Tomislava Nikolića, uputio je dopis medijima u kojem stoji da "Dnevni list Blic laže o aktivnostima predsednika Srbije", nazivajući pisanje ovog dnevnog lista "kampanjom protiv predsednika Srbije".
Tomislav Nikolić (Foto: JuTjub printskrin)

Tomislav Nikolić (Foto: JuTjub printskrin)

"Dnevni list „Blic“, po svom već oprobanom maniru da izmišlja „afere“ krijući se iza neproverljivih „dobro obaveštenih izvora“, poslednja dva dana iznosi nove laži vezane za putovanja predsednika Republike Srbije i posebno odlazak na vojnu paradu, održanu u Moskvi 9. maja ove godine." - stoji u novom saopštenju predsednika Srbije. "Ovaj put, „Blic“ je građanima Srbije kao osnovnu laž servirao priču da su u sklopu državne delegacije koja je tom prilikom otputovala sa predsednikom Nikolićem, a „o trošku građana“, u Moskvi boravili i, kako kažu, „drugari sina Branislava“, odnosno mlađeg sina predsednika Republike. Dalje se navodi da je to bila „nagrada“ za odanost predsedniku Nikoliću. U današnjem izdanju „Blica“, pod naslovom „Nikolićevi su lagali“, navode se nekakvi „dokazi“, odnosno fotografije imenovanih ljudi, koje je „Blic“, po svom takođe dobro poznatom maniru, verovatno „pozajmio“ sa Fejsbuka i pokušao da ubaci u kontekst obmane u sopstvenoj režiji, a na kojima se, naravno, ne dokazuje ništa, osim da su imenovana lica, poput mnogih građana Srbije koji su bili u prilici da tih dana otputuju u Moskvu, prisustvovala vojnoj paradi na Crvenom trgu. Kao „dokaz“, naravno, navode i sliku jednog od pomenutih ljudi, na kojoj on pozira sa lentom Svetog Đorđa, zakačenom na grudima, koja se objašnjava „obeležjem učesnika marša na Crvenom trgu“. Inače, iste takve lente nosilo je na stotine ljudi u Beogradu tih dana, a u Moskvi skoro svi. Članovi državne delegacije, naprotiv, nosili su lente koje su na sebi imale stilizovani orden, a te lente sa stilizovanim ordenom, dakle znatno drugačije od one koja se vidi na slici, morala bi da nose i ta tri imenovana čoveka, da su bili članovi državne delegacije." - poručuju iz kabineta Tomislava Nikolića. "Da ne bi bilo zabune, ni gospodin Kristijan Tucaković, ni gospodin Filip Rakić, niti gospodin Bojan Ćosić nisu putovali u Moskvu o trošku građana Srbije, a još manje u sklopu zvanične delegacije. Dvojica od njih trojice su to čak i rekli novinarima „Blica“, što ovom listu, po još jednom od njihovih dobro poznatih manira, uopšte nije bilo bitno, već je ponovo služilo samo da se formalno „poštuje“ novinarska obaveza da se čuje i druga strana. Dakle, dolazimo do zaključka da je „Blic“ slagao. Opet." - stoji u saopštenju predsednika Srbije. "Osim ove osnovne laži, u ta dva teksta čitaocima se servira i pregršt kolateralnih laži. Na primer, da su pokušali da dobiju odgovor od Kabineta predsednika Republike. Nisu pokušali. I to je „Blic“ slagao. A i da su dobili odgovor, teško da bi pisanje „Blica“ ova dva dana bilo drugačije. Dalje, da je supruga predsednika Republike na put u NJujork i na Kubu vodila stilistu, a na put u Azerbejdžan stilistu za cipele. Nikada sa suprugom predsednika Republike ne putuje nikakva stilistkinja. Dakle, i to je „Blic“ slagao." - navodi se u saopštenju predsednika Srbije.
Pročitajte još:Vučić: Zakleo sam se!Popović: Vučićeva izjava u vezi gasa je data zbog posete Vašingtonu
"Ovo nije prvi, a sigurni smo ni poslednji put da je dnevni list „Blic“ grubo slagao čitaoce, poneo se krajnje neprofesionalno i pokazao da im nije stalo do istine i odgovornosti prema građanima. To je metod rada koji su sami izabrali i koji im služi na čast taman onoliko koliko je imaju. Međutim, da bi građani bili istinito informisani, ubuduće će Kabinet predsednika Republike na svaku brutalnu laž poput ove odgovarati na ovakav način. I neće nam biti problem da lažove tako i nazovemo." - poručuju iz kabineta predsednika Srbije. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA