Najnovije

Lavrov objasnio ko i zašto je na "crnoj listi"!

MOSKVA – Na ruskoj „crnoj listi” nalaze se osobe koje aktivno podržavaju prošlogodišnji državni prevrat u Ukrajini, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, odbacujući tvrdnje EU o proizvoljnosti i neosnovanosti liste i navodeći da je Rusija odgovorila srazmerno i u manjem obimu nego što su to jednostrane sankcije EU Rusiji.
Lavrov (Foto: JuTjub)

Lavrov (Foto: JuTjub)

„Sankcije koje su uvedene, odnose se na zvaničnike koji su na najaktivniji način podržavali državni prevrat, posle kog su Rusi u Ukrajini podvrgnuti progonima i diskriminaciji”, kazao je Lavrov a prenosi TASS. Šef ruske diplomatije je rekao da se diskriminacija sprovodi uprkos mnogobrojnim konvencijama, čija je učesnica Ukrajina, a koje zahtevaju zaštitu prava nacionalnih manjina i grupa. „Ukrajina je nedavno odustala od primene odgovarajućih konvencija na teritoriji Donjeckog basena i mi ponovo nismo čuli ništa od EU”, rekao je Lavrov.
Pročitajte još:Američki dobrovoljac u DNR ispričao o jezivom zločinu Ukrajinaca pa održao lekciju sunarodnicima u SAD (VIDEO)Američka mornarica objavila snimak preleta ruskog Suhoja! (VIDEO)
„Sve zavisi od naših partnera, od njihovog razumevanja situacije i sposobnosti da ne kriju istinu i pretvaraju se da ne razumeju šta se događa”, dodao je ruski ministar inostranih poslova. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA