Najnovije

"Vlada DS pravila greške, ali sada je nehumanije"

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da se u Srbiji ne poštuju principi socijalne pravde i da je to ono što brine.
Bojan Pajtić (Foto: DS / Arhiva vojvodina.gov.rs)

Bojan Pajtić (Foto: DS / Arhiva vojvodina.gov.rs)

"Zbog borbe za pravednije, humanije društvo upravo danas uspostavljamo još tešnju saradnju sa socijaldemokratama cele Evrope", naglasio je Bojan Pajtić na Kongresu Partije evropskih socijalista u Budimpešti, saopštila je DS. "Mi smo u vladama u kojima je Demokratska stranka učestvovala imali prilike da vidimo i velike greške u procesu privatizacije pri kome se nije vodilo računa ni o poreklu kapitala ni o tome kako da se obezbede radna mesta" rekao je Pajtić. Međutim, prema njegovim rečima, sada je situacija još nehumanija i lošija. Kako je rekao DS je na svojim greškama mnogo naučila ali i dodao da "međutim aktuelna vlast nije naučila ništa i danas se smanjuju plate i penzije, povećava cena struje, prodaje državno poljoprivredno zemljište strancima što je potpuno neprihvatljivo". Predsednik DS se sastao i sa predsednikom Evropskom parlamenta Martinom Šulcom, predsednikom Partije evropskih socijalista, Sergejom Staniševim, predsednikom grupe socijaldemokrata u EP Đanijem Pitelom, kao i sa predsednicom ženske organizacije PES Zitom Gurmai i predsednikom Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranom Zaevim.
Pročitajte još:PAKLENO LETO PRED SRPSKOM VLADOM: U narednom periodu Srbiju očekuje više kritičnih tačaka u odnosima sa Rusijom i ZapadomVučić: Srbija će odlučiti da li idem u Srebrenicu
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA