Najnovije

Kofman: Ako napadnu Pridnjestrovlje - napadamo i zgazićemo Ukrajinu!

DONJECK - Predsednik spoljnopolitičkog saveta DNR, Aleksandar Kofman, izjavio je da će armija DNR u slučaju agresije Ukrajine na Pridnjestrovlje odgovoriti napadom.
Aleksandar Kofman (Foto: Novorossia)

Aleksandar Kofman (Foto: Novorossia)

"DNR će krenuti u napad u slučaju da Ukrajina napadne Pridnjestrovlje. Armija DNR će pružiti pomoć ruskim mirovnim snagama. To su naša braća." - rekao je on. "Moldavija i Ukrajina su blokirali Pridnjestrovlje, a po svemu sudeći tamo će biti još jedan front. Front koji će konačno zgaziti Ukrajinu." - kaže Kofman, prenosi agencija Novorossia. Podsećamo, Pridnjestrovlje je proglasilo nezavisnost od Moldavije i od tada su tamo prisutne ruske mirovne snage. Ukrajina je nedavno blokirala liniju putem koje su snabdevani ruski vojnici, a tenzija je sve veća. Analitičari smatraju da je Mihail Sakašvili upravo zbog izazivanja novog sukoba postavljen za guvernera Odeske oblasti koja je najbliža ukrajinska oblast Pridnjestrovlju.
Pročitajte još:ERDOGAN ODLEPIO: Kurdi razvaljuju ISIL na sirijsko-turskoj graniciAmerika za vojnu akciju, Evropa za pregovore
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA