Najnovije

DRAMATIČNO SVEDOČENJE IZ DONBASA: Rus se borio još pet sati nakon što mu je granata otkinula nogu (VIDEO)

DONJECK - Američki dobrovoljac Rasel Bonel Bentli poznatiji kao Teksas ispričao je pred kamerama istinitu priču o herojstvu vojnika DNR-a. Teksas je posetio nekadašnje položaje kod donjeckomg aerdoroma gde su se sredinom januara vodile ogorčene borbe i ispričao o pogibiji svoja tri saborca.
Teksas (Foto: Jutjub)

Teksas (Foto: Jutjub)

Bitka se odigrala 17. januara a tada su poginuli njegovi saborci Bugarin, Bjelka i Pjatnica. Teksas je ispričao da se Pjatnica, nakon što mu je tenkovska granata otkinula nogu, borio još pet sati pre nego što je umro. Pogledajte njegovo svedočenje sa srpskim prevodom: Teksas je na kraju rekao da primer Pjatnice pokazuje odlučnost i hrabrost naroda Donbasa. Pravda je ranije danas objavila izveštaj srpskog dobrovoljca Dejana Berića koji tvrdi da su Ukrajinci juče imali velike gubitke što možete videti OVDE. Danas je objavljena vest da je Ukrajina kupila 55 zastarelih oklopnih vozila od Velike Britanije koji su već ubačeni u borbu a više o tome možete pročitati OVDE.
Pročitajte još:RUSIJA IMA NOVO MOĆNO ORUŽJE: Nepobediva „Verba“ pogađa avione, rakete i dronove! (FOTO) (VIDEO)Rusko – američki tenkovski rat za nova tržišta
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA