Najnovije

JOŠ JEDAN DOKAZ: "Islamska država" je američka vojska!

TURSKA - Turski list "Birgjun" je objavio tekst u kojem tvrdi da je Islamska država zapravo vojska pod upravom SAD-a.
Vehabista Islamske države (Foto: naharnet.com)

Vehabista Islamske države (Foto: naharnet.com)

List ističe da je neoboriv dokaz dokument američke obaveštajne službe DIA (DIA) iz 2012. godine koji pokazuje da su američke vlasti bile upoznate sa postojanjem ove terorističke-militantne grupe koju danas znamo kao "Islamska država" i to dve godine pre nego što su počeli sa stvaranjem "kalifata". Dokument je bio poverljiv i namenjen isključivo obaveštajnim službama bezbedonosnog sistema SAD-a, navodi turski list. Iz ovog dokumenta se vidi da je Pentagon odstupio od mehanizama borbe protiv terorizma u slučaju "Islamske države", navodi se u tekstu turskog lista. Najveći dokaz je prognoza DIA u ovom dokumentu koja detaljno govori o tome da će biti proglašen "kalifat" na teritoriji Sirije i Iraka, a turski list ocenjuje da je reč o američkoj strategiji uvlačenja Irana u rat širokih razmera.
Pročitajte još:Kijev u Šoku: Snage DNR-a nastupaju, pogođeno ukrajinsko skladiše municije (FOTO)Ukrajinci pokrenuli napad na Marinku: Pokušavaju proboj ka Donjecku (MAPA/VIDEO)
Iran ima podršku Rusije i Kine, navodi se u tekstu. Podsećamo, nedavno je šef CIA, DŽon Brenan, u intervjuu za televizijski kanal CBS, potvrdio da su američke obaveštajne službe znale o namerama i planovima grupe "Islamska država". Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA