Najnovije

"Američka vojna strategija za sukob sa Rusijom"

Ruske vlasti su saopštile da je nova američka vojna strategija konfrontaciona i da neće doprineti poboljšanju odnosa između zvaničnog Vašingtona i Moskve, zategnutih zbog ukrajinske krize.
Vašington (Foto: ybf.org.uk)

Vašington (Foto: ybf.org.uk)

U strategiji, koju je početkom nedelje objavio Pentagon, navodi se da je Rusija više puta pokazala da ne poštuje suverenitet svojih suseda i da je spremna da koristi silu kako bi ostvarila svoje ciljeve, preneo je Rojters. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izrazio žaljenje zbog rečnika koji je korišćen prilikom pisanja strategije i dodao da ona ukazuje na "konfrontacioni stav, lišen bilo kakve objektivnosti prema našoj zemlji". - Teško da će to doprineti usmeravanju bilateralnih odnosa u pravcu normalizacije - rekao je Peskov na konferenciji za štampu u Moskvi. Odnosi Rusije i Zapada su na najnižem nivou od "hladnog rata", uglavnom zbog krize u Ukrajini, gde ratuju ukrajinske i proruske snage, podseća Rojters. - Ruske vojne aktivnosti ugrožavaju regionalnu bezbednost direktno i preko posredničkih snaga - navodi se u novoj Nacionalnoj vojnoj strategiji SAD. Moskva, međutim, negira da je slala vojnike i oružje proruskim snagama na istoku Ukrajine, gde je u sukobima dosad poginulo više od 6.400 ljudi.
Pročitajte još:U novom napadu Boko Harama ubijeno 97 ljudiSPREMAJU NAPAD: Basurin izneo saznanja obaveštajne službe DNRUkrajinski plaćenici vrše otmice, pljačke i ubistva običnog naroda
Izvor: Vesti-online.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA