Najnovije

"AFERA PIRANSKI ZALIV": Arbitražni sud želi što pre da sasluša Hrvatsku i Sloveniju

Stalni arbitražni sud želi što pre da sasluša i Hrvatsku i Sloveniju u vezi sa hrvatskim zahtevom da postupak arbitraže sa Slovenijom bude odmah obustavljen, saopštio je taj sud i pozvao obe strane da u međuvremenu ne pogoršavaju situaciju.
Piranski zaliv (Foto: Vikipedija)

Piranski zaliv (Foto: Vikipedija)

U vezi s hrvatskim pismom od 24. jula u kojem Zagreb kaže da je ceo proces kontaminiran i traži od suda da obustavi postupak, "sud će što pre saslušati obe strane, a datum za to će biti određen idućih dana", navodi se u saopštenju suda, prenela je Hina. Slovenija je imenovala Ronija Abrahama za novoga sudiju u Arbitražnom sudu, pošto je prethodni podneo ostavku kad je uhvaćen u nedopuštenim telefonskim razgovorima o arbitraži sa slovenačkom diplomatskom službenicom, zbog čega je Hrvatska dovela u pitanje i celi arbitražni postupak. Hrvatski sabor odlučuje o istupanju Hrvatske iz arbitražnog sporazuma sa Slovenijom. Na vanrednoj sednici sazvanoj na vladin zahtev raspravljaće se o novonastalim okolnostima vezanim za sprovođenje Sporazuma o arbitraži između vlada Hrvatske i Slovenije o Piranskom zalivu. Hrvatske parlamentarne stranke jedinstvene su u stavu da Hrvatska mora izaći iz arbitraže. Slovenački premijer Miro Cerar izjavio je u ponedeljak da Hrvatska ne može u skladu s međunarodnim pravilima izaći iz arbitraže o granici sa Slovenijom i da je to prošle nedelje zaključio i arbitražni sud koji je Sloveniji naložio imenovanje novog nacionalnog sudije u arbitraži, te da su iz Haga naveli da će se arbitraža nastaviti.
Pročitajte još:HOROR: Pronađena beživotna tela majke i sinaHRVAT POPLJUVAO EU: „Od svih vas 27, ko nama nudi pomoć??? – Rusija! Alooo Rusija!!!“MEDVEDEV ZABRINUT: Špijunska afera može da zakomplikuje situaciju na Balkanu
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA