Najnovije

"Bakir treba da se izvini u ime svog oca!"

Član Ekspertskog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala DŽevad Galijašević izjavio je da bi bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović trebalo da se u ime svog oca Alije izvini za "zločin koji je on počinio u Srebrenici", a da premijer Srbije Aleksandar Vučić ne treba da ide na komemoraciju u Potočare.
DŽevad Galijašević (foto: jutjub)

DŽevad Galijašević (foto: jutjub)

Napominjući da Srebrenica jeste mesto velikog zločina, Galijašević je istakao da je ona danas ispolitizovana i da bi Vučićev dolazak na komemoraciju povodom 20 godina od događanja u tom gradu "bio samo doprinos toj politizaciji". - Ove godine će 136 žrtava biti ukopano na obeležavanju Srebrenice. Ako se nastavi ovim tempom, s obzirom na to da je već 4.000 ukopano, narednih 30 godina imaćemo ukopavanja po 136 lica i narednih 30 godina vaši predsednici će morati da dolaze - rekao je Galijašević novinarima u Beogradu. On je ukazao da nema odgovora na pitanje šta se stvarno dešavalo u Srebrenici i da li je tamo bilo i unutarbošnjačkih sukoba, kao i da li je i na koji način "u tragediji Srebrenice" učestovao i Alija Izetbegović.

"Legija stranaca učestvovala u masovnim klanjima"

Galijašević je istakao da je "prvi dogovor" bio između američkog predsednika Bila Klintona i Alije Izetbegovića i da je "operativno izveden u dogovoru Klintona i Žaka Širaka". On je naveo da je poznato da je" francuska tajna služba posredstvom Legije stranaca učestvovala u masovnim klanjima i da su neka od lica koja su priznala zlodela bila deo Legije stranaca, pod francuskom kontrolom". - To onda znači da izvinjenja ne bi trebalo da idu samo iz Banjaluke i Beograda nego bi i Bakir Izetbegović trebalo da se izvini u ime svoga oca i zločina koji je on tamo počinio - zaključio je Galijašević.
Pročitajte još:Dodik: Ubijanje Srba u Bratuncu predstavlja veću svirepost od zločina nad BošnjacimaUGLJANIN GORI OD BRITANACA: Pored genocida u Srebrenici, Srbi su vršili zločine i u Sandžaku!Delegacija SRS na pomenu srpskim žrtvama u Bratuncu
Izvor: vesti-online.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA