Najnovije

Dodik: Ubijanje Srba u Bratuncu predstavlja veću svirepost od zločina nad Bošnjacima

BRATUNAC - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska i Srbija nikada u istoriji nisu imali bolje odnose i saradnju, poručujući da je to je ono što je potrebno i da Srbi neće sukobe.
Milorad Dodik (Foto: flickr)

Milorad Dodik (Foto: flickr)

On je, na obeležavanju dana stradanja Srba u Podrinju istakao da se na prostoru Bratunca desio zločin u kontinuitetu, koji je pomorio mnoge nedužne ljude, ali i da je novi zločin to što se jedan zločin priznaje i međunarodno verifikuje, daje mu se rezolucija u UN, a na drugoj strani ništa ne znači umor žena i dece srpske nacionalnosti, preko čega se prelazi. "Zločin nad Srbima desio se u kontinuitetu, a zločin nad Bošnjacima desio se u kratkom vremenu. U čemu je razlika, kakva je to razlika? Zar nije dokaz veće svireposti to što se u kontinuitetu ubijali nedužni ljudi", rekao je Dodik. Prema njegovim rečima, srpski narod obeležava Bratunac kao koncentrisani izraz svoga sećanja na stradale u toku nekoliko godina rata, te da smo danas svedoci da se opet nasiljem međunarodne političke zajednice pokušava nametnuti i pripisati samo zločin nad Bošnjacima kao zločin genocida, pripisujući tako kolektivnu odgovornost Srba za to. "Ako se to desi, Srbi će biti jedini narod u dokumentima UN, okarakterisan na takav način. Ali ono što je veoma važno i vidljivo u ovom vremenu je jedinstvo u političkom stavu i aktivnosti koji iskazuju vlasti Republike Srpske i Srbije i povodom ovog i mnogo čega drugog, RS i Srbija su zajedno u nastojanju da se dođe do istine koja je potrebna", poručio je Dodik.
Pročitajte još:UGLJANIN GORI OD BRITANACA: Pored genocida u Srebrenici, Srbi su vršili zločine i u Sandžaku!KREĆE LUDNICA U SRPSKOJ: Dodik pozvao Srbe da napuste parlament BiH!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA