Najnovije

STROGO ČUVANA TAJNA: Ameri se spremali da bace još 12 atomskih bombi na Japan!

Dobro je što su se Japanci odmah predali nakon što su dve atomske bombe bačene na Hirošimu i Nagasaki. U suprotnom, vojska SAD bi na Japan bacila još 12 nuklearnih bombi koje bi zbrisale čitavu azijsku naciju sa lica Zemlje, navodi se u američkim medijima.
Ilustracija (Foto: pixabay.com)

Ilustracija (Foto: pixabay.com)

Vašington je nameravao da primora Japan da se bezuslovno preda i bio je spreman da gađa naciju sa svojim najjačim bombama dok ona to ne bi učinila, pokazali su podaci iz arhiva vojske SAD koji su otkriveni 6. avgusta na 70. godišnjicu bombardovanja Japana. Vlada SAD je želela da bombarduje čitavu infrastrukturu Japana, gađajući gradove poput Kjotoa, Jokohame, Kokure, Nigate i Tokija pored Hirošime i Nagasakija, koji nisu imali sreće. Glavni kriterijum za odabir je bio da se gađaju gradovi koji nisu ranije bombardovani, kako bi vojska SAD mogla u potpunosti da oceni pun efekat nuklearnog napada, naveo je Daily Beast. Američki bombarder B-29 je 6. avgusta 1945. godine bacio atomsku bombu koja je usmrtila 140.000 stanovnika japanskog grada Hirošime. Druga bomba je usledila tri dana kasnije na Nagasaki, usmrtivši još 70.000 ljudi.
Pročitajte još:Ubio svoju 48 godina mlađu devojku jer mu je dugovala novac?STEJT DEPARTMAN: Ukrajina je prinuđena da krši primirje u Donbasu radi samoodbrane
Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA