Najnovije

BURNA RASPRAVA U PARLAMENTU: Poslanici o uvođenju novih ministarstava!

Na početku rasprave o amandmanima na predlog izmene zakona kojim se uvode dva nova ministarstva, predsednica Skupštine odredila pauzu jer se govorilo mimo reda.

Skupština Srbije (foto Jutjub)

Gojković je kraću pauzu odredila kako poslanici, kaže, ne bi pričali o "svemu i svačemu", već da bi se vratili na raspravu o amandmanima.
Dok poslanici vladajuće većine smatraju da Srbija osnivanjem ministarstva za evrospke integarcije šalje veoma važnu poruku kojom potvrđuje strateško opredeljenje da bude članica EU, deo opozicije se tome protivi. 
Poslanik DJB Dušan Pavlović je rekao da je neophodno da taj resor dovede zemlju u ono stanje, oblik i uređenje koje već postoji državama koje su dugogodišnje članice EU da bi njegovo uvođenje imalo smisla. 
Upitao je da li će to ministarstvo imati nadležnosti da reaguje ako se ponovo desi slučaj Savamala, a predsednica Maja Gojković je rekla da mora da ga prekine jer ne priča o amandmanima, nego se bavi politikanstvom, te da ono što govori nema veze sa evropskim integracijama. 
Gojković je nakon toga odredila petominutnu pauzu dok poslanici, kako je rekla, “ne dođu sebi”, te poručila da je ne interesuju ni to što pojedini poslanici u sali dobacuju o rušenju u Šilerovoj, niti ono o čemu je Pavlović govorio mimo dnevnog reda. 
U nastavku rasprave, zamenik šef poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić je rekao da Savamala nema nikakve veza sa ministarstvom za evropske integracije, te da je predoženim izmenama zakona planiran delokrug njegovog rada i jasne nadležnosti. 
Poslanica SRS Vjerica Radeta smatra da treba da se briše predloženi član koji predviđa ministarstvo za evropske integracije, te navela da je trebalo da poslanici da dobiju i mišljenje vlade na predložene izmene zakona. 
Ona je upitala i da li mandataraka Ana Brnabić želi baš ministrstva koja su predožena i njiihove nadleznzosti, ocenivši da je sve “postavljeno naglavačke” i da je zapravo predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je predložio mandatarku preuzeo odgovornost da preko svojih poslanika u parlamentu uredjuje vladu. 
To, dodaje, nije u skladu sa Ustavom i navodi da nijedan drugi član predloženih izmena zakona ne treba da postoji. 
Poslanik iz kluba Nova Srbija - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović kaže da nema ništa protiv novog ministarstva za zaštitu životne sredine, ali da je protiv ministarstva za evropske integracije. 
On je upitao zašto se Kancelarija za evropske integarcije diže na nivo ministarstva, a to isto se ne predviđa za Kancelariju za KiM. 
Protiv formiranja ministarstva za evropske integracije je i poslanik DSS Milan Lapčević.  Pogledajte OVDE kako je Emil Vlajki prokomentarisao Vučićev inauguracioni govor. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je Živković optužio beogradsku vlast:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA