Najnovije

Vučić: Šanse za izbore su 50 prema 50

BEČ – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su šanse 50 prema 50 da njegova vlada raspiše prevremene izbore u Srbiji, a da će odluka o tome biti doneta do kraja septembra.
Vučić (Foto: JuTjub)

Vučić (Foto: JuTjub)

Izbori bi mogli da budu održani za tri do četiri meseca nakon donošenja odluke o tome, rekao je premijer u Beču gde prisustvuje samitu zemalja Zapadnog Balkana, navodi Rojters. Podsećamo, opozicione stranke su pozdravile najavu izbora, dok su pojedini faktori iz vlasti izrazili negodovanje zbog mogućeg održavanja izbora, ističući da će to usporiti ekonomiju, kao i da nema realnih razloga za takvih potezom. Najveći koalicioni partner u Vučićevoj vladi, Ivica Dačić, lider SPS-a, izjasnio se protiv takve ideje, ali dodao da se on ne plaši izbora, iako ih bude. "Ne mogu da sprečim Vučića da raspiše izbore!" - kaže Dačić. SRS, DS, blok DSS-Dveri i druge opozicione struje, pozdravile su mogućnost izbora, tvrdeći da vlada Srbije vodi privredi i celokupnu politiku Srbije u propast, dok je kod proevropskih stranaka došlo do varnica o pitanju ko će predvoditi potencijalni opozicioni blok.
Pročitajte još:BRISELSKI SPINOVI: Srpski pregovarači su po ko zna koji put izignorisali Ustav!Jovanović: Priznajmo Kosovo što pre, jer to će biti glavni uslov za članstvo u EU!
Izvor: Tanjug / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA