Najnovije

Ambasadori BRIKS-a: Mi smo kao Ujedinjene Nacije

LONDON - Rad grupe BRIKS usmeren je na saradnju koja bi bila od koristi svim članicama, kaže se u zajedničkom članku pet poslanika zemalja BRIKS u Velikoj Britaniji, objavio je britanski list „Telegraf“.
Briks 2015 (Foto: kremlin.ru)

Briks 2015 (Foto: kremlin.ru)

„Kao odgovor na razgovore oko BRIKS-a, želimo da pojasnimo da naš forum nije usmeren protiv nekih strana. On je usmeren na uzajamno korisnu saradnju na sredstvu za zajednički rad. Naša saradnja je zasnovana na principima Ujedinjenih nacija, uključujući zajedničko pravo. Niko nikome ne govori šta da radi ili mu nameće svoju volju, dok se proces donošenja odluka gradi na konsenzusu. Zato verujemo da naše partnerstvo, koje čini 43 odsto svetskog stanovništva i skoro 30 odsto svetskog BDP-a, predlaže stabilan model međunarodne saradnje“, kaže se u saopštenju ambasadora. Autori članka su naveli da je još jedna sfera saradnje država BRIKS-a rešavanje problema poput terorizma, trgovine drogom, novih infekcijskih bolesti, klimatskih promena. Prema njihovim mišljenjima, ovi problemi su međudržavni i mogu biti rešeni samo zahvaljujući međunarodnim naporima na svetskom i regionalnom nivou.
Pročitajte još:ZEMAN REKAO ISTINU: SAD i EU su „prolećima“ stvorili problem migranataNOVI DOKAZI: Audio-zapis svedoči da je obaranjem malezijskog aviona rukovodila CIA!
Članak su pripremili ambasadori Rusije Aleksandar Jakovenko, Brazila Roberto DŽakuaribe, kine Lu Sjaomin, Indije Randžan Mathai i Južnoafričke Republike Obed Mlaba. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA