Najnovije

Čuveni bokser Roj DŽons dobio pasoš Rusije

Predsednik Rusije Vladimir Putin je potpisao uredbu o prijemu u državljanstvo Rusije čuvenog američkog boksera Roja DŽonsa-juniora.
Roj DŽons Junior (Foto; Printskrin jutjub)

Roj DŽons Junior (Foto; Printskrin jutjub)

„Odobriti zahtev o prijemu u državljanstvo Ruske Federacije DŽonsa juniora Rojl Leveste rođenog 16. januara 1969. godine u Sjedinjenim Američkim Državama”, - kaže se u ukazu prvog čoveka države. Roj DŽons-junior je započeo svoju karijeru 1989. godine. U svoje vreme je bio priznat za najjačeg boksera sveta, bez obzira na kategoriju. Ovaj sportista je postavio jedinstveni rekord: on je jedini bokser koji je osvojio šampionske pojaseve u srednjoj, supersrednjoj, poluteškoj i teškoj kategoriji. Ima 62 pobede od kojih 45  nokautom i samo osam poraza. Amerikanac poseduje „srebro” sa Olimpijade 1988. u Seulu. U Jalti (Krim) američki bokser Roj DŽons junior izjavio je da namerava da otvori u Rusiji sopstvenu školu boksa. Pritom je podvukao da mu je zanimljivo raditi „kako sa decom, tako i sa odraslima”. „Planiram da radim kao trener u Rusiji, da otvorim školu, da radim sa decom i odraslima. Sa decom može da se krene od nule i da se obuče veštini boksovanja, a sa odraslima, sa već formiranim sportistima, raditi je takođe zanimljivo, kako bi se oni razvijali i prelazili na sledeći nivo”, - rekao je DŽons-junior. Pre nekoliko dana želju da dobije ruski pasoš izneo je i drugi Amerikanac – borac mešovitih borilačkih veština DŽef Monson. Rekao je da ga „u Rusiji okružuje mnogo dobrih ljudi”, i zato se obratio sa molbom da dobije rusko državljanstvo. Pre njega je ruski pasoš dobio poznati francuski glumac Žerar Depardije. Za rusko državljanstvo već su se izjasnili poznati francuski glumac Sami Naseri i italijanska glumica Ornela Muti.
Pročitajte još:U Ukrajini napravljeni novi helihopteri (VIDEO)PRED OVIM PROROČANSTVOM DŽIHADISTI DRHTE: Antihrist će se pojaviti na zemlji između Sirije i Iraka!
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA