Najnovije

Marin Le Pen: Otkidanjem Kosova od Srbije Amerikanci su otvorili Pandorinu kutiju

Svako dalje proširenje je loše za Evropsku uniju. Srbija nam je prijateljska zemlja. A kada smo nekome prijatelji i kada ga volite, ne zovemo ga da nam se pridruži u košmaru. Ulazak u EU je siguran put za bankrot, za urušavanje društvenog napretka postignutog poslednjih pedeset godina.
Marin Le Pen (Foto: JuTjub)

Marin Le Pen (Foto: JuTjub)

Ovaj savet našoj vlasti i narodu  šalje lider farncuskog „Nacionalnog fronta“ Marin Le Pen, navodeći kao primer Sloveniju „koja je nekada bila bogata, a sada prezadužena“. Šef partije čije se ime više ne izgovara stidljivo i sa vrha usana, posle značajnog uspeha na nedavnim lokalnim izborima, analizira opšti uspon desnice u Evropi, srpske strateške dileme, a otkriva i šta joj smeta u važećem konceptu „mondijalističkog kazina“… Šta je ostalo od francusko-srpskog prijateljstva? - Ne znam kada je reč o vlastima, ali mi smo uvek bili prijatelji Srbije. Tome svedoče i mnogobrojni Srbi koji žive u Francuskoj, kao naši stari i verni prijatelji. Srbi su velika nacija. Srbija je, kao i Francuska, platila veliku cenu u Prvom svetskom ratu. Sada smo svedoci pokušaja revizije istorije – žrtve se pretvaraju u krivce… - Francuzi i Srbi nemaju nikakvu odgovornost za taj rat. Svedoci smo namere ideološkog iskorišćavanja događaja iz istorije da bi se uticalo da današnja zbivanja. Treba istrajati i pružati otpor takvom cinizmu. Nije na drugima da nam nameću kako ćemo posmatrati sopstvenu istoriju. Dobro se vidi šta je cilj svemu tome, da nas uvere da je EU projekat mira i da bi bilo rata da nije nje. To je potpuni apsurd. Između 1945. i 1973. nije bilo rata, a nije bilo EU. Realnost je takva da je mir, nažalost, očuvalo nuklearno odvraćanje. NATO je prvi put pre nekoliko dana priznao da je bombardovanje Srbije 1999. bilo bez odobrenja SB UN? - Naravno da je to bila agresija i kršenje međunarodnog prava. To je istorijska realnost. Za to sam da Francuska izađe iz NATO. Znate šta mislimo o načinu na koji su Amerikanci došli da bi otkinuli Kosovo od Srbije. Od tada smo ih više puta videli na delu, u Iraku, Siriji, Libiji. Danas ih vidimo u Ukrajini. A sve je počelo na Kosovu. Bila je to neka vrsta testa. Otvorena je Pandorina kutija, dozvoljeno je stranoj sili da dođe, organizuje i odluči o podeli teritorije koju je tražila manjina. I videćemo to svuda.
Pročitajte još:HAOS U NAJAVI: Šešelj će morati u Hag usred kampanje?!VUČIĆ: Srbija se pozicionirala kao stabilna zemljaPOŠTOVANJE: Putin čuvao đenerala Ratka Mladića
Izvor: Intermagazin  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA