Najnovije

Erdogan: Znamo Holandiju, videli smo genocid u Srebrenici

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da je poznato kako se Holandija odnosi prema civilizaciji i moralu kroz njenu ulogu u genocidu u Srebrenici.

Redžep Tajip Erdogan (Foto: Sinhua)

Prema njegovim rečima, odnos Holandije prema ministarskoj delegaciji Turske, na čelu sa ministarkom za porodična pitanja Fatmom Betil-Sajan-Kajom je podsećanje na ulogu koju je Holandija imala u genocidu nad Bošnjacima koji je počinjen 1995. godine u Srebrenici.
Erdogan je optužio Holandiju jer holandski bataljon mirovnih snaga Ujedinjenih nacija nije uspeo da zaštiti hiljade muslimana ubijenih u Srebrenici, preneo je AP. 
“Holandija nas uopšte nije iznenadila. Mi već znamo za njihovu nisku moralnost, civilizacijski nivo i manire. Znamo šta je njihova uloga u genocidu u Srebrenici. Niko ne bi trebalo da nam drži moralne lekcije, naročito ne oni koji imaju krvave ruke“, rekao je Erdogan. 
Holandija je, kao i Nemačka i Austrija, zauzela stav da na svojoj teritoriji ne dozvoljava turskim političarima da održavaju skupove podrške za predstojeći referendum o izmeni ustava u aprilu, kojima bi se Ergodanu omogućilo da proširi svoja ovlasćenja. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA