Najnovije

SAD SU STVARNO PRETERALI: Šarli Ebdo udario na Boga

Francuski satirični nedeljnik Šarli Ebdo obeležiće godišnjicu napada na sedište časopisa naslovnom stranicom na kojoj je prikazan čovek sa bradom koji predstavlja Boga i kalašnjikovim preko ramena uz natpis: “Godinu dana kasnije: Ubica je još tu”.
(Foto: Tviter)

(Foto: Tviter)

Milion primeraka specijalnog izdanja naći će se na kioscima u sredu, a desetine hiljada će biti distribuirano u SAD. Za napad 7. januara 2015. godine u kome je ubijeno 12 ljudi odgovornost je preuzeo ogranak Al Kaide na Arabijskom poluostrvu, a prostorije časopisa su prethodno bombardovane i 2011. godine posle čega je Šarli Ebdo promenio adresu. Zaposleni su pod policijskom zaštitom još od 2006. godine kada je časopis objavio karikature proroka Muhameda. U specijalnom izdanju koje izlazi u sredu biće objavljena kolekcija karikatura petorice umetnika lista ubijenih u napadu 2015. godine kao i nekoliko spoljnih saradnika. Karikatursista Loren Suriso koji je preuzeo rukovođenje časopisom posle napada napisao je i ljutiti uvodnik u odbranu sekularizma u kome osuđuje “koji su brutalizovani Kuranom” i one koji žele smrt časopisa zato što se usuđuje da se “smeje religioznima”. On je ozbiljno ranjen u napadu prošle godine i za dlaku je izbegao smrt. Mesec dana pre napada Šarli Ebdo je bio na ivici gašenja ali je potom dobio velike donacije a prvo izdanje posle napada je prodato u 200.000 primeraka.
Pročitajte još:ONI STVARNO NEMAJU STIDA: Šarli Ebdo pozvao „Nećemo molitve za žrtve, hoćemo muziku“ (FOTO)ŠARLI EBDO PONOVO ŠOKIRA: Francuski list karikaturom ismejao smrt malog AjlanaRugali se i Putinu: Ovako je „Šarli Ebdo“ prikazivao ruskog predsednika (FOTO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA