Najnovije

"SLOVENSKO BRATSTVO 2016" U NOVEMBRU: Na vežbi 330 srpskih, 180 ruskih i 60 beloruskih vojnika!

Na vežbi “Slovensko bratstvo 2016″, planiranoj za prvu polovinu novembra, učestvovaće do 180 pripadnika oružanih snaga Rusije sa transportnim vazduhoplovima i opremom, oko 60 pripadnika oružanih snaga Belorusije i do 330 pripadnika Vojske Srbije, izjavio je načelnik Generalaštaba Vojske Srbije, general LJubiša Diković.

Na vežbi 330 srpskih, 180 ruskih i 60 beloruskih vojnika! (Foto: Ministarsko odbrane Rusije)

Prema njegovim rečima, vežba će biti izvedena na aerodromima Batajnica i Kovin i poligonu Pasuljanske livade.
General Diković je, u intervjuu Politici, najavio da će ove nedelje biti izvedena i vežba “BARS 2016″ (Bratstvo avijatičara Srbije i Rusije) na aerodoromu Batajnica, uz učesće 20 pripadnika oružanih snaga Rusije.
– Vežba će biti izvedena na vazduhoplovima Vojske Srbije, a piloti vojski Rusije i Srbije realizovaće letačke zadatke u sastavu mešovitih posada –  rekao je Diković i naveo da VS planira da na vežbi prevashodno angažuje avione MiG-29 i helikoptere Mi-17.
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije je rekao da je VS ove godine učestvovala na 11 međunarodnih vežbi, i to sa 11 zemalja regiona i sveta, kao i partnerskih zemalja koje su članice NATO, a da se do kraja godine očekuje učešće na još najmanje 10 vežbi, među kojima su i dve sa Rusijom. Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA