Najnovije

JUŽNA KOREJA ODOBRILA PLAN: Spremaju eliminaciju Kim DŽong Una!

Tokom tekuće skupštinske revizije, vojni vrh Južne Koreje proglasio je potrebu za pripremom specijalnih snaga, čija bi dužnost bila sprovođenje operacije protiv vrha države Demokratske Narodne Republike Koreje, uključujući fizičku eliminaciju Kim DŽong Una.

Spremaju likvidaciju druga Kima (Ilustracija: Rodong Šinmun/JuTjub)

DŽang DŽun-Kju, Načelnik štaba kopnene vojske potvrdio je ovu informaciju. "Vojska ima za cilj da stvori posebnu jedinicu za operacije koja može da prodre (na teritoriju Severne Koreje), i da se vrati, u sklopu završetka misije", dodao je on.
Komandant vazduhoplovstva, general-major Čen Kuang Hen izrazio je zabrinutost zbog prevelike zavisnosti Južne Korreje od SAD-a. "Trenutno u velikoj meri zavisimo od Amerike kada je reč o izvođenju specijalnih operacija koje uključuju elemente vazduhoplovstva. Za obavljanje samostalnih operacija poboljšavaćemo funkcionalnost sopstvenih sredstava", kaže on. Na taj način, vojna komanda planira da smanji zavisnost južnokorejskih trupa od Vašingtona. Pek Sung-DŽu, predstavnik vladajuće partije Senuri, napominje da to treba da se desi što pre. Međutim, napominje se i to da će stvaranje takvih specijalnih snaga biti moguće tek 2018. godine. Izvor: Katehon

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA