Najnovije

BAKIR NE ODUSTAJE: Ako ima pravde, ponoviće se izbori u Srebrenici!

SARAJEVO - Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Bakir Izetbegović izjavio je danas da ako ima pravde, sud će uvažiti žalbu Ćamila Durakovića i ponoviti lokalne izbore u Srebrenici.

Bakir Izetbegović (Foto: Sinhua)

Na nedavno održanim lokalnim izborima u BiH u opštini Srebrenica kandidat srpskih stranaka Mladen Grujičić izabran je za načelnika te opštine, dok je bošnjački kandidat Ćamil Duraković podneo žalbu Ustavnom sudu BiH.
Kako je izetbegović kazao u intervjuu za portal Klix.ba, bošnjački kandidat Ćamil Duraković prvi put se „takmičio“ sa ujedinjenim srpskim blokom, zbog čega je u startu imao 30 odsto zaostatka.
Prema njegovim rečima, višemesečnim aktivnostima ta razlika smanjena, ali se kako je rekao, umešala specijalna jedinica MUP-a Republike Srpske (RS) i napravljeno je dosta „protivzakonitih radnji na biračkium mestima“.
„I sama Centralna izborna komisija (CIK) donela je protivzakonitu odluku da odbaci glasove koji su stizali poštom sa daljih destinacija“, tvrdi Izetbegović.
Upitan da prokomentariše odluku Narodne Skupštine RS da uruči povelje organizacima i pijedincima, Izetbegović smatra da je to zabrinjavajuća poruka o „političkom smeru za koji se aktuelno rukovodstvo RS opredelilo“, rekao je Izetbegović. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA