Najnovije

OBRADOVIĆ PORUČIO VUČIĆU: A kako će Srbija odgovoriti na ucene iz Brisela?

Lider Dveri Boško Obradović je na sednici parlamenta postavio pitanje kako će država reagovati na "ucene iz Brisela", koje se odnose na zahteve da se Srbija odrekne imovine na Kosovu i Metohiji.

Lider Dveri Boško Obradović (Foto: Jutjub)

Obradović je poručio premijeru Aleksandru Vučiću da tako važna tema ne može da ostane samo na Vladi i da bi trebalo da se o tome raspravlja u skupštini.
- Da li hitno treba da imamo sednicu skupštine i da zauzmemo zajednički stav po pitanju ucenjivanja iz Brisela. To je alarmantno pitanje, mislim da je prioritet da dođe na skupštinu - rekao je Obradović.
On je naveo da se danas postavlja pitanje da li se KIM "otima upravo zbog ogromne imovine". Pored toga, lider Dveri kaže i da postoji sve veći pritisak na Republiku Srpsku i pita premijera da li će država stati u odbranu interesa RS i njenog političkog rukovodstva, kao i da li će reagovati pre nego što se desi moguće prekrajanje volje građana Srebrenice. On takođe smatra da u skupštini treba da se raspravlja i o migrantskoj krizi i da se razmotri šta se sve može učiniti kako bi se povećala bezbednost građana. - To je ključna tema u svim evropskim institucijama, jedino nije tema u Skupštini Srbije. To je moja molba i za predsednika skupštine. Mi ćemo kao poslanička grupa inicirati tu temu na različite načine - rekao je Obradović pozivajući predsednika vlade da sa članovima kabineta dođe u skupštinu kako bi zajedno razmotrili situaciju.

A državni udar?

Nenad Milić (LDP) pitao je šta se dogodilo sa držvanim udarom, podsetivši da je to pitanje već postavio na sednici jednog odbora u parlamentu na kojoj su bili predstavnici tužilaštva. - Ćutali su kao da sam ih pitao za Savamalu, a nisam. Pitao sam ih o državnom udaru iz 2015. Tada je držvani tužilac rekla da će sprečiti destabilizaciju zemlje i da će pokrenuti odgovarajuće postupke - rekao je Milić i upitao šta se desilo sa državnim udarom. Pitao je da li je cela priča bila izmišljena, te ako je bilo destabilizacije, da li su podnete krivične prijave i protiv kojih lica. Marko Đurišić (SDS) pitao je vladu kada će biti doneta uredba koja će "otkočiti" priverdnike. Naime, kaže da poreska uprava već dve godine nije izdala rešenja onima koji plaćaju paušalni porez, dodajući da je pitanje da li će posle imati da ga plate kada sve dođe odjednom. Lider SRS Vojislav Šešelj zatražio je od premijera Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da ukinu sankcije Belorusiji, Siriji, Iranu i Severnoj Koreji. Kaže da su sankcije uveli predstavnici "dosmanlijskog režima po diktatu zapadnih sila". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA