Najnovije

BRITANIJA: Tramp je kao Šešelj!

Britanski stručnjak Tim DŽuda smatra da je izbor Donalda Trampa za novog predsednika podjednako loša za SAD i za ostatak sveta.

Šešelj (Foto: SRS)

On je Trampa uporedio sa liderom srpskih radikala Vojislavom Šešeljem.
„Vrlo mi je jasno da je Trampov izbor loš kako za SAD tako i za ostatak sveta. Ukoliko bih to uporedio sa Balkanom: glasači za Bregzit su kako ih ja vidim, ljudi koji su devedesetih podržavali Šešelja, pa i ne čudi što on sada podržava Trampa“, rekao je DŽuda.
Obojica, kaže, predstavljaju vrstu destruktivnog nacionalizma.
„Šešelj je hteo da Srbiju učini velikom (u oba smisla interpretacije te reči) a to hoće i Tramp samo ne teritorijalno. Za Trampove pristalice, Meksikanci, Latinoamerikanci i muslimani su nešto kao ustaše i džihadisti koje bi Tramp deportovao ili u smislu etničkog čišćenja 11 miliona Meksikanaca ili oko 15.000 dnevno“, naveo je DŽuda.
Što se tiče samog Balkana, DŽuda misli da Tramp jedva zna i gde se on nalazi.
„I ako zna to je samo zato što mu je žena rekla jer je Slovenka. Ipak mislim da bi sa Klintonovom bilo mnogo manje iznenađenja nego sa Trampom koji će doneti ekonomski i politički haos. Ono što je loše za svet, loše je i za Srbiju, a ono što je dobro za svet, dobro je i za Srbiju. Srbi neće biti slobodniji ili bogatiji, niti će preuzeti Kosovo kad Tramp postane predsednik“, zaključio je sagovornik istog lista. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA