Najnovije

Sve je laž

„Sve je laž Samo pusta laž što se oko nas U krug vrti“ (Dino Merlin)

Emil Vllajki (Foto: UNS)

Piše: Emil Vlajki
U suvremenoj filozofiji komunikacije, poznat je "problem Platona i Orvela". Naime, s jedne se strane postavlja pitanje kako je grčki filozof Platon prije više od dvije hiljade godina, bez mnogo informacija, mogao razumjeti i suštinski opisati tadašnji antički svijet. S druge strane, pitanje je, vezano za engleskog pisca Orvela, kako u suvremenom svijetu sa tolikim obiljem informacija, nismo u stanju ama baš ništa razumjeti od tog istog, našeg svijeta.
I da budemo konkretni.
Izborna kampanja Donalda Trampa, sadašnjeg 45. američkog predsjednika SAD, satanizirana je u našoj javnosti do besvjesti. Ni Milošević, ni Sadam Husein nisu u nedavnoj prošlosti bili toliko i na taj način ocrnjeni kao Tramp.
Tramp je, preko Soroševskih medija, prikazan kao neviđeni monstrum koji maltene jede djecu. Pričalo se o njemu kao luđaku koji će uništiti zemaljsku kuglu, kao o rasisti, seksisti i sve ono što je najgore zamisliti. Govorilo se kako je čitava Amerika protiv njega, žene, Afroamerikanci, Latinoamerikanci, poslovni krugovi, svakodnevni ljudi, kako ga, ustvari, svi mrze. Protiv njega, tvrdilo se, su i svi mediji u SAD, pa čak i njegova vlastita, Republikanska partija. Ankete javnog mnijenja su nas svakodnevno zasipale informacijama kako je Hilari Klinton u ogromnoj prednosti nad Trampom.
Običan čovjek je kod nas mislio da će se prije zemaljska kugla početi okretati na drugu stranu, nego što će Tramp biti izabran za američkog predsjednika.
I onda, nakon temeljitog medijskog pranja mozga čitavog naroda, "čudo neviđeno"! Tramp je, politički gledano, velikom većinom američkog naroda bio izabran!
Netko se, očito, klintonovski, s nama poigravao, pravio od nas budale! Hajde, recimo da nema veze što je narod varan. "Narod je, svakako, stoka". Ali kolateralna šteta ovog ispiranja mozga doprla je i do samog Vrha.
Eto čak je i srbijanski Premijer bio ljuto prevaren! Povjerovao je ovoj soroševskoj medijskoj kampanji da će ONA biti izabrana, i kao dobar političar, radi predostrožnosti, otišao je na čajanku kod nestašnog Bila. Bio je tu i srebrenički Ćamil, pa 'Majke Srebrenice', i drugi, slični koji su, u prisustvu Premijera, branili "doktorsku dizertaciju" o "srpskoj genocidnosti". A On sluša i šuti i jede se u sebi, isključivo radi mira i stabilnosti u regionu. Da je Premijer imao istinski dobre savjetnike koji su morali u tančine, po principu 'Audiatur et altera pars' ('Neka se čuje i druga strana') analizirati Trampov diskurs, saznao bi ono što Tramp misli o crnogorskom Milu: da je krijumčar, lopov, prevarant i slično. Vjerojatno to i nije sve tako, ali se mišljenje kandidata za predsjednika SAD mora uzimati u obzir i biti suzdržan kod političkih procjena o vrućim temama.Tako je Milo nedavno uhvatio par "srpskih špijuna proruske tendencije" koji su ne samo htjeli srušiti postojeći crnogorski politički establišment, nego i uništiti čitavu NATO organizaciju duboko ukorijenjenu u sadašnjem Montenegru. To ni Putin sa svojom armijom ne bi mogao izvesti, ali je par Srba za to apsolutno sposobno, i to pred same crnogorske izbore. Koje li koincidencije! Premijer je, odmah, što se toga tiče, dao javnu podršku crnogorskom Milu. I neka je, ako je sve to točno. Ali kada je već javno nastupao, mogao je, usput, reći i par riječi o položaju Srba u Crnoj Gori. Tamo se, pošto Srbija nema dobru obavještajnu službu koja bi to saznala, vrši pravi genocid nad srpskim narodom. Ubijaju se prosrpski novinari, Srbi se, kao "potencijalni mali Rusi" posvuda diskriminiraju, zabranjuje se srpski jezik, uništava srpska pravoslavna crkva. I nitko o tome, u srbijanskom vrhu, ni riječ da zucne! O "srpskim špijunima" da, ali o genocidu nad Srbima, ne!? Vjerojatno radi mira i stabilnosti u regionu! Ima još takvih soroševskih "informacija", da čovjeku pamet stane. U najvećem koncentracionom logoru na svijetu za Srbe, samoproklamiranoj 'Republici Kosova' EULEKS je, orvelovski, najednom postao institucija koja tamo brani srpski narod! Crni humor!Realizacija 'Briselskog sporazuma' , a nitko od "običnih smrtnika" nema pojma što tamo piše, veliča se u nebesa kao spasenje za tamošnje Srbe koji će na Kosmetu, osim onih koji ne pobjegnu, svi biti uništeni, što psihološki, što fizički.

Nema smisla dalje pričati o soroševskoj Srbiji i u njoj instaliranom manipulacijskom informativnom sistemu, u svim segmentima društva, O učenicima koji skoro ništa ne saznaju o NATO agresiji, o studentima koji moraju učiti preko dane literature da su genocidan narod, o hvaljenim privatizacijama koji su brutalna pljačka naroda, o "demokratizaciji" Raške (Sandžaka) koji praktično nije više srpska zemlja i gdje se, na primjer, škola 'Sveti Sava' islamizira i preinenuje u 'Halifa bin Zajed el Nahjan', i tako dalje i tako dalje. Sve je toliko perverzno i mazohistički, orvelijanski zastrašujuće.

Sve je laž, samo pusta laž, a pogotovu 'mir i stabilnost u regionu'. Svako ljudsko i nacionalno propadanje Srba, nameće nam se kao vrhunska evropska vrijednost. Tekst Emila Vlajkija "Tko bi ubio Vučića" možete da pročitate OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA