Najnovije

DOLAZI LAVROV I DONOSI UGOVORE: Ruski ambasador Čepurin najavio važnu posetu!

Ovu veoma važnu vest za našu zemlju objavio je juče ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin, koji je istakao da će Lavrov imati sastanke sa srpskim državnim vrhom.

Lavrov dolazi u posetu sa ugovorima o naoružanju (Foto: Sinhua)

Prema Čepurinovim rečima, Lavrov će se tokom dvodnevne posete sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.
- Razgovori će se voditi o aktuelnim svetskim procesima, kao i o situaciji u regionu. Rusija dosledno podržava Srbiju faktički u svim pitanjima, naravno, i u onim ključnim, poput KiM i RS. Na dnevnom redu su bilateralni odnosi... - rekao je Čepurin za "Politiku". On je potvrdio da će na stolu biti i vojna pitanja.
- Rusko-srpska vojno-tehnička saradnja će se razvijati. Postoji nekoliko projekata koji mogu biti operativno realizovani, između ostalog, u oblasti vazduhoplovne tehnike. Na dnevnom redu je i otvaranje tehničkog centra za popravku i održavanje helikoptera u Srbiji, u okviru Zavoda "Moma Stojanović" - naglasio je Čepurin.

Poseban tretman

Orhan Dragaš sa Instituta za bezbednost ističe da je dobro što Rusija tretira Srbiju na prijateljski način i što nam je predsednik Putin poklonio šest 'migova 29' vrednih 150 miliona evra.
- Znam da je napravljen dogovor da se srpska strana pri nabavci i remontu aviona i druge tehnike tretira kao da je u pitanju rusko Ministarstvo odbrane. Dakle, dobili smo tretman koji malo koja država u svetu ima... - zaključuje Dragaš. Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA