Najnovije

POPOVIĆ: Sačuvajmo Mitrovdanski Ustav!

Pre deset godina, na Mitrovdan, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, posle narodnog referenduma, potvrđen je današnji Ustav Republike Srbije.

Nenad Popović (Foto: DSS)

Tim povodom lider SNP-a Nenad Popović izdao je saopštenje u kom se naglašava važnost ovog istorijskog događaja. Donošenje Ustava je bilo primer kako sve političke partije i svi građani umeju da prepoznaju potrebu okupljanja oko najvažnijih državnih i nacionalnih pitanja, kaže Popović i dodaje da je to bio i poslednji zabeleženi primer velikog konsenzusa i sloge u odbrani države. "Mitrovdanski Ustav je brana svakom separatizmu na Kosovu i Metohiji i dokle god njegova Preambula traje - Kosovo je Srbija", poručuje Popović.
On naglašava da je taj Ustav, kojeg danas mnogi osporavaju, dobio najviše ocene za svoje delove koji se tiču ljudskih i manjinskih prava i da danas nacionalne manjine u Srbiji imaju punu slobodu izražavanja svog jezika, pisma i obrazovanja. "Samim tim je potvrđeno da ne postoje prepreke za ravnopravan razvoj svih nacija u državi srpskog naroda, što je garantovano Ustavom Srbije", ističe lider SNP-a i podseća da o značaju ovog akta govori i činjenica da je Patrijarh Pavle prvi i jedini put glasao baš na referendumu za Ustav.
"Sada, u složenim vremenima, kada pritisci na Srbiju da se odrekne Kosova i Metohije, ali i svoje odlučnosti da bude slobodna i suverena država ne prestaju, moramo čuvati Mitrovdanski Ustav koji je udario temelje slobodarskoj Srbiji. Nije vreme za njegove promene, već za njegovu punu primenu", poručuje Nenad Popović. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA