Najnovije

ZASTRAŠIVANJE RUSKIH DIPLOMATA: Otvoreno iživljavanje FBI nad predstavnicima Rusije u SAD!

Federalni istražni biro vrši direktni pritisak na rusku diplomatsku misiju.

FBI protiv Rusije (Foto: public, Pravda)

Pritisak se vrši kako bi im se zabranilo približavanje izbornim mestima na predsedničkim izborima u SAD 8. novembra, napisala je zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku. "Ne razumem šta se dešava sa Vašingtonom: ruka Moskve je na svim mestima - ’kremaljski hakeri‘, curenje tajnih informacija, zabrana ruskim diplomatama da se približavaju biračkim mestima. Došlo je do otvorenog zastrašivanja saradnika diplomatskih instuticija", navela je Zaharova. Stejt department je preporučio ruskim predstavnicima da "sami ne prilaze izbornim mestima", dok su vlasti jednog broja država zapretili i krivičnom istragom. Tačnije, ne može se pogledati ni procedura glasanja. Kako kaže, "poslednjih dana primetan je direktan pritisak od strane FBI na ruske službe u SAD. Agenti su sa neskrivenom pretnjom dali na znanje da je bolje da se ne interesujemo za američke izbore". "Pritom je u Hjustonu, kako bi nas upozorili, bila izvedena čitava specijalna operacija u stilu holivudskih akcionih filmova sa blokadama na putu automobila saradnika naše Generalnog konzulata. Zaustavili su automobil i počeli da ubeđuju da glasanje, ne samo što ne treba posmatrati, već o njemu ne treba ni misliti", navela je Zaharova.
Zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova gostovala je i na televiziji RT, gde je prokomentarisala rast antiruske retorike uoči predsedničkih izbora u SAD.
"Mi smo i pre izbora, sve do uoči izbora govorili da antiruska retorika nije put apsolutno ni za gde. To je ćorsokak, to je put ka provaliji, jer od saradnje naših zemalja na međunarodnoj areni veoma mnogo zavisi i po meni mnoge međunarodne krize i njihovo rešenje su to dokazali. Što konstruktivniji bude dijalog između Moskve i Vašingtona, stabilniji će biti međunarodni odnosi", rekla je Zaharova. Po njegnim rečima, u ovom trenutku "lopta je u dvorištu Vašingtona". "Da li će on igrati po pravilima, ili će opet dominirati ova strategija za pogoršanje odnosa? Videćemo. To nije naš izbor", naglasila je Zaharova. Izvor: rs.sputniknews.com, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA