Najnovije

OVO NIKAD NEĆE ZABORAVITI: Kako su navijači Crvene Zvezde dočekali Putina na Marakani (VIDEO)

Lider Rusije Vladimir Putin stekao je svetsku popularnost i rado je viđen gost u brojnim zemljama. Ipak, on ni na jednom putovanju nije primljen sa toliko bratske ljubavi kao tokom posete Srbiji u martu 2011. kada su ga navijači Crvene Zvezde dočekali na Marakani tokom njegove posete Beogradu.

Putin na Marakani (Foto: Ilustracija)

Delije su Putinu priredile doček kakav sigurno nije doživeo ni na jednom ruskom stadionu, a ruski mediji su kao udarnu preneli vest o atmosferi na Marakani tokom prijateljske utakmice mladih timova Crvene Zvezde – Zenita. Delije su Putina dočekale sa dirljivom porukom na ruskom jeziku "Stariji brate, poljubi majku našu i kaži joj, kaži, da smo je dostojni, i da se borimo i da ćemo se boriti, i da je volimo".
Po njegovom ulasku na Marakanu zaorilo se "Putin, Putin, Putin".  Zatim je 25.000 Delija zagrmelo "Rusija, Rusija, Rusija“ i "Ti si Zvezdin četnik, Putine".
Himne Srbije i Rusije otpevale su devojčice sa Kosova i Metohije iz grupe "Kosovski božuri".
Utakmica je u prijateljskom duhu završena rezultatom 1:1. Posle utakmice ruski predsednik je dobio na poklon ikonu Belog anđela iz ruku vladike zahumsko-hercegovačkog Grigorija, kao i ikonu Stefana Mirotočivog, koju su mu uručile Delije, kimono džudo kluba Crvena zvezda, crveno-beli dres sa brojem 1 i svojim prezimenom na njemu, šal i člansku kartu s brojem 002 i repliku pehara pobednika Kupa šampiona s posvetom. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA