Najnovije

BIL GEJTS ŠOKIRAO DEMOKRATE: Tramp bi mogao da nadahne naciju kao Kenedi

Suosnivač i predsednik Majkrosofta i filantrop Bil Gejts kazao je u utorak da je razgovarao sa novoizabranim predsednikom SAD Donaldom Trampom o brojnim temama, ali ga i pozvao da podstakne i inspiriše naciju kao što je to svojevremeno učinio DŽon F. Kenedi u vreme američkog osvajanja svemira.

Bil Gejts (Foto: Sinhua)

Gejts je za tv-mrežu CNBC rekao da veruje da bi na isti način na koji je predsednik Kenedi govorio o američkoj svemirskoj misiji početkom 60-ih godina prošlog veka, u čemu ga je podržala cela zemlja, trebalo uputiti podsticajnu poruku naciji koja bi pokazala da će Trampova administracija od Amerike napraviti lidera inovacija tako što će pokrenuti stvari u obrazovanju ili zaustaviti širenje epidemija, pritom odbacujući regulatorne barijere. Gejts je rekao da je nedavno prvi put telefonom razgovarao sa Trampom, dodajući da njih dvojica imaju "puno zajedničkih prijatelja".
Gejts je okupio bogate donatore sa inicijativom da obezbedi investicije od više od jedne milijarde dolara u nove tehnologije na polju čiste energije, u cilju borbe protiv globalnog zagrevanja, saopštila je njegova fondacija. Fond, pod nazivom "Novi energetski poduhvati" (BEV), okupio je među investitorima, između ostalih, vlasnika i osnivača Amazona DŽefa Bezosa, filantropskog finansijera DŽordža Soroša, Britanca Ričarda Brensona koji je osnovao grupu Virdžin i direktora Fejsbuka Marka Zakerberga. Tramp se u utorak sastao i sa čuvenim reperom Kanje Vestom. Na Tviteru su odmah buknule reakcije, a mišljenja su podeljena. Neki hvale Gejtsa, a neki ga nazivaju "izdajnikom demokratskih vrednosti", pa je tako jedan od korisnika napisao komentar koji podseća na čuvenu izdaju iz Rima: "Zar i ti, Bile Gejtse?" Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA