Najnovije

OBRADOVIĆ: Kako se desilo to da je neustrašivi haški pobednik odjednom postao bezopasni Vučićev sluga?

Iritiran prozivkama koje mu je uputio šef radikala povodom druženja sa Ivanom Pernarom, koji je u subotu viđen na ustaškom protestu, Boško Obradović, lider Dveri, osuo je žestoku paljbu po Vojislavu Šešelju, pitajući ga: „Kako se desilo to da je neustrašivi haški pobednik odjednom postao bezopasni Vučićev sluga?”.

Obradović (Foto: Jutjub)

Vođa radikala mu nije ostao dužan, već je bez pardona naveo da je Obradović sledbenik fašiste Dimitrija LJotića.... O tome čitajte OVDE.
- Kada pogledamo kako su se radikali u Skupštini postavili prema Davenportu, odmah se zapitamo zašto Vučić nijednom nije prošao takvog radikalskog „toplog zeca“? Više je nego očigledno da postoji direktan politički dogovor između Šešelja i Vučića o nenapadanju. Šešelj o Vučiću govori sve najbolje, po burazerskom principu: „Ja tebi - Vojo, ti meni - Aco“ - izjavio je je Obradović.
S druge strane, Vojislav Šešelj oštro odgovara da je SRS u ovom sazivu Skupštine jedina ozbiljna opoziciona politička partija koja sistematski kritikuje vlast, a da Dveri imaju i više nego diskutabilnu ideologiju.
- Između mene i Vučića nema nikavog dogovora, a sećamo se da su predstavnici Dveri prevođeni Boškom i kao vanparlamentarna stranka tražili prijem kod Vučića i bili primljeni. Nema intimizacije među nama i kada koristimo neke doskočice, tu postoji težnja da jedan drugog nadigramo - odgovara Šešelj, pa nastavlja:
- Dverima smo počeli da se bavimo kada smo saznali za Jasminu Vujić, koja je član njihovog najužeg rukovodstva, i kada se ispostavilo da ima špijunski pedigre, a onda sam se trudio da proučim istorijat Dveri jer su oni pre mog odlaska na službeni put bili beznačajna nevladina organizacija. Vidim iz njihovih političkih nastupa da se nikada ne zalažu za višepartijski sitem, za pralamentarnu demokratiju, za vladavinu prava...
Izvor njihove ideologije je učenje Dimitrija LJotića, a LJotić je bio sledbenik Musolinija i u vreme kraljevine Jugoslavije on i njegova stranka, odnosno pokret „Zbor“, na izborima nikada nisu mogli da dobiju više od jedan odsto glasova. LJotićev kapetan Marisav Petrović je učestvovao u streljanju đaka u Kragujevcu - završava Šešelj.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA