Najnovije

I MAKEDONCIMA PREKIPELO: Neka EU prestane da blokira našu budućnost!

Makedonski predsednik Đorge Ivanov kritikovao je danas Evropsku uniju i NATO zbog zastoja u evroatlantskim integracijama Makedonije rekavši da su delimično odgovorni za političku krizu u toj zemlji.

Đorge Ivanov (Foto: Jutjub)

Grčka je 2008. godine stavila veto na članstvo Makedonije u NATO-u, a blokira i pregovore o članstvu u EU zbog spora oko imena, podseća AFP.
- Mi smo 2008. bili na pragu članstva u NATO, a 2009. smo dobili prvi pozitivan izveštaj i preporuku za početak pregovora sa EU - rekao je Ivanov u godišnjem obraćanju naciji. U takvim okolnostima, kako je dodao, institucije odgovorno i brzo primenjuju reforme, a građani žive sa očekivanjem da je evropska budućnost nadomak ruke. - A onda, na vrhuncu naših napora, očekivanja i optimizma, gorko smo razočarani - naglasio je Ivanov. On je zatražio od EU da „prestane da blokira našu budućnost“ i delimično okrivio Uniju i NATO zbog trenutnih političkih problema u Makedoniji, prenosi AFP. - Umesto datuma za pregovore, mi smo blokirani. Umesto članstva u NATO, mi smo ignorisani. Umesto da budemo nagrađeni, mi smo kažnjeni - rekao je Ivanov. - Neodgovorno ponašanje EU i NATO prema Makedoniji neminovno se odražava na našu unutrašnju politiku - rekao je makedonski predsednik i dodao da je reformski zamah izgubljen, a da su odnosi između političkih partija postali napeti. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA