Najnovije

NE MOGU VIŠE DA ĆUTE: OEBS priznao da u Donbasu nema primirja

DONBAS - Monitoring misija OEBS-a je priznala da je u Donbasu narušen "režim tišine", odnosno, da više ne postoji primirje, jer su sve učestaliji sukobi i okršaji.
Uragan (Foto: JuTjub)

Uragan (Foto: JuTjub)

Oni su juče registrovali čak 33 otvaranja vatre, a istakli su kao najveće ugrožavanje ovog primirja i najveću opasnost nagomilavanje teške artiljerije na liniji razdvajanja. Upozorili su posebno na raketni sistem Uragan kod Debaljceva. Podsećamo, vlasti DNR su u više navrata upozoravali na otvaranje vatre i artiljerijske udare koje sprovodi sve češće i agresivnije ukrajinska armija. Sa druge strane, Ukrajina optužuje DNR za provokacije, ali u DNR ističu da je reč o propagandi, jer ne postoji realan motiv da DNR i LNR otpočinju bilo kakve sukobe, ističući da Ukrajina već mesecima suprotno Minskom sporazumu dovlači tešku artiljeriju na liniju razdvajanja i da su u toku pregrupisavanja vojnih jedinica ukrajinske armije.
Pročitajte još:POZLILO MU U PENTAGONU: Američki general pao u nesvest zbog F-35 (VIDEO)GADAFI I SADAM SU MRTVI, A ON JE JOŠ TU: Evo kako se Asad održao na vlasti
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA