Najnovije

PARALELNI UNIVERZUM: Tzv. Republika Kosovo preti sankcijama Srbiji!?

Verovali ili ne! Vlada tzv. Republike Kosova zapretila je ostatku Srbije sankcijama zbog problema koje navodno kosovske kompanije imaju sa srpskim vlastima?!
Marko Đurić (Foto: Jutjub)

Marko Đurić (Foto: Jutjub)

Kako piše kosovksa štampa, odluka o uvođenju sankcija stupa na snagu u martu, a Vlada Kosova prethodno će o tome razgovarati na sastanku zemalja članica CEFTA sporazuma u Briselu 3. marta. "Koha ditore" tvrdi da probleme imaju kosovske kompanije koje se bave uvozom naftnih derivata, kao i da je Beograd blokirao izvoz pića kosovskih proizvođača u Srbiju. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da ova namera kosovske Vlade ima političku pozadinu. – Srbija se zalaže za slobodan i nesmetan protok ljudi i robe. U prethodnim mesecima preduzeli smo dodatne korake za brže evidentiranje putnika i robe. Da je sreće i više pameti, punktova ne bi ni bilo. Ako privremene institucijebudu preduzimale suprotne korake, odgovorićemo i zaštititnaše građane – tvrdi Đurić. Prošle godine je iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju otišlo je robe u vrednosti od 430 miliona dolara, a sa KiM u ostali deo Srbije svega 25 miliona dolara. Na Kosmet se najviše plasiraju gazirana voda, šećer, pšenica, ulje od suncokreta, crep, dok se u suprotnom smeru identifikuju cement, mrki ugalj, zavarene cevi, bela vina, kutije, sanduci i gajbe.
Pročitajte još:RUSKI MEDIJI O ANTI NATO PROTESTU: Srpska vlast je izdala svoj narod (VIDEO)DRŽAVA PISALA HAGU: Slučaj troje radikala uskoro na Vladi Srbije!
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA