Najnovije

BORBA ZA PALMIRU: Vojska Sirije likvidirala 70 terorista!

Arapska plemena su uspela da prekinu snabdevanje terorista iz grada Karjatejn. Tom prilikom likvidiran je veliki broj militanata.

Borba za Palminu (Foto: Sinhua)

Sirijska vojska i odredi samoodbrane „Sokolovi pustinje“ zauzeli su planinski masiv Haja, istočno od Palmire. Za 24 časa bilo je likvidirano 70 militanata terorističke organizacije „Islamska Država“, saopštio je izvor u štabu Oružanih snaga Sirije u Palmiri.

„Pripadnici ’Sokolova pustinje‘ uz podršku artiljerije i Ratnog vazduhoplovstva Sirije u potpunosti su stavili pod svoju kontrolu planinski masiv Haja (4 kilometra od Palmire) i stratešku raskrsnicu na auto-putu Palmira—Damask—Dejr el Zor“, rekao je vojni izvor.

Odredi arapskih plemena koji ratuju u zemlji na strani sirijske vojske uspeli su da se krenu u napad i odseku deo auto-puta Damask—Palmira, 6 kilometara od antičkog grada. Ovim su militanti u potpunosti odsekli put snabdevanja iz grada Karjatejna.

„Teroristi sada pokušavaju da izvedu kontranapad na planinski masiv Haja. Zahvaljujući artiljeriji likvidiran je veći broj militanata“, rekao je komandant odreda „Sokolovi pustinje“ Hajsam.

Islamska Država nastavlja da pruža otpor i granatira iz minobacača prvu liniju sirijske vojske. Žestoke borbe se nastavljaju jedan kilometar od raskrsnice glavnog auto-puta, u podnožju planinskog masiva Haja i u blizini citadele Palmire.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA