Najnovije

"RAŠA TUDEJ" UKAZUJE NA ZAPADNU DVOLIČNOST: Suze za Brisel, a za Pakistan?

MOSKVA - Svetski lideri brzo su reagovali nakon terorističkih napada u Briselu, osudivši teroriste i njihov čin. Masakr u Lahoreu nije izazvao istu reakciju, piše RT.

Da li su zapadne žrtve vrednije od drugih (Foto: Jutjub)

Kako piše "Raša tudej", boje pakistanske zastave nisu svetlele zapadnim prestonicama u nedelju uveče posle više od 70 žrtvi, uglavnom žena i dece, koje su stradale na Uskrs u terorističkom napada na hrišćane.

SAD su svoju osudu zločina u Pakistanu izrazile rečima portparola Saveta za nacionalnu bezbednost Neda Prajsa.

Kanadski premijer DŽastin Trudo, francuski predsednik Fransoa Oland, rusko Ministarstvo spoljnih poslova i predsednički kandidat SAD Berni Sanders izrazili su solidarnost sa žrtvama u Pakistanu, ali većina svetskih lidera nije rekla mnogo.

Aktivistkinja iz Pakistana Malala Jusafzai koja je preživela teroristički napad 2009. godine i u svom saopštenju povodom najnovijeg napada u Pakistanu napisala je, između ostalog, "svaki život je dragocen i treba ga poštovati i štititi".

Na društvenim mrežama provlači se pitanje zašto je izostao izraz "Je suis Pakistan" i skreće se pažnja na nedostatak saosećanja sa žrtvama u Lahoreu u odnosu na stradale u Parizu i Briselu. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA