Najnovije

"Američki raketni sistem usmeren je protiv Rusije, a ne Irana"

Američki odbrambeni raketni sistem u Evropi navodno je usmeren na pretnju koju predstavlja iranski raketni program, ali stručnjaci se slažu da je program "Egis" zapravo usmeren protiv Rusije.

Američki raketni sistem (Foto: Jutjub)

"Hoće da uhvate Moskvu nespremnu"

Najnoviji deo inicijative Baraka Obame, poznat kao Evropski fazni prilagodljivi pristup stigao je juče u Rumuniju. U petak će izgradnja početi i na lokaciji u Poljskoj. Kada se izgradi, EPAA će biti u potpunosti operativna.
Zvaničnici NATO-a su odavno tvrdili da EPAA ne predstavlja pretnju Moskvi, ali zvaničnici, političari i analitičari iz Rusije i drugde nisu ubeđeni u to.
Politički analitičar Georgij Fjodorov kaže da je ovo strategija NATO-a da uhvati Rusiju nespremnu.
- Naravno da će reći da svi tenkovi pakta u Estoniji i Letoniji, kao i ratne igre, nisu predviđeni da se sukobe sa nama, već služe za odbranu (Pakta) protiv Islamske države ili nekih drugih terorističkih grupa. Ali ne treba da se zavaravamo. Sve vojne akcije i akcije zastrašivanja u blizini naših granica, izvedene su prvenstveno protiv nas - tvrdi Fjodorov, prenose ruski portali.
Sergej Jermakov iz ruskog Instituta za strateške studije slaže se sa ovim mišljenjem, ukazujući na nagomilavanje NATO-a u Istočnoj Evropi. Raketni odbrambeni sistem NATO-a, nuklearno oružje i konvencionalne snage sve su "usmerene protiv naše zemlje", izjavio je Jermakov.
- SAD su razvile evropski raketni odbrambeni sistem kao integralni deo svoje strategije za osiguravanje globalne dominacije. Deo raketnog sistema NATO-a u Rumuniji i Poljskoj predstavlja znak upozorenja i on predstavlja pretnju ruskoj bezbednosti - zaključuje Jermakov. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA