Najnovije

Španci su odlučili – Novak je 'Legenda'

Prvi teniser sveta Novak Đoković dobio je u nedelju trofej 'Legenda' koji španska "Marka" dodeljuje najboljim sportistima u istoriji.

Novak Đoković(Foto:Jutjub)

Đoković se trenutno nalazi u Madridu gde će nastupiti na Mastersu, a ugledni dnevni list iskoristio je ovu priliku da mu dodeli značajno priznanje.
Nagrada se dodeljuje najboljim profesionalcima u svim sportskim oblastima, a Novak je osmi teniser koji je zaslužio.
Poslednji među njima je Rafael Nadal koji je dobio 2008. godine, dok su pre njega laureati bili Rodžer Federer, DŽon Mekinro, Manolo Santana, Andre Agasi, Pit Sampras i Aranča Sančes Vikario. 
Osnovni razlog za ovogodišnji odabir jeste činjenica da Đoković dominira svetskim tenisom već nekoliko godina – osvojio je 11 Gren slem titula, 28 Mastersa i na čelu je ATP liste dugi niz godina. 
"Privilegija je dobiti ovu nagradu, posebno što su mi je uručile legende koje sam nasledio. Ovo je veliki motiv, ali i odgovornost da nastavim da pružam dobre partije na terenu", rekao je Đoković. Prvi čovek koji je dobio nagradu 'Marka Legenda' bio je najbolji košarkaš svih vremena Majkl DŽordan, a potom i Brazilac Pele.  "Danas je veoma važan dan za nas jer smo porodici dodali još jednog sjajnog sportistu", istakao je direktor lista Huan Ignasio Galjardo.  Novak se posle ceremonije oglasio na društvenim mrežama gde se zahvalio na nagradi i svim vernicima čestitao Uskrs.  "Veoma sam ponosan što sam ovogodišnji dobitnik nagrade Marca Leyenda, koja se u Španiji dodeljuje najboljim sportistima. Ceo svoj život posvetio sam sportu i postigao značajne rezultate, ali uvek se osećam tako zahvalno kada se nađem među sjajnim sportistima, pravim legendama našeg vremena. Hvala vam, mnogo mi znači ovo priznanje posebno na današnji dan.  Hristos voskrese, neka vas mir, zdravlje i ljubav prate na svakom koraku!", napisao je Đoković. Izvor:B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA