Najnovije

MOMIR BULATOVIĆ: Artmanova laže i izmišlja, Milošević nije izvršio samoubistvo, Hag ga je ubio!

Udruženje "Sloboda" odbacilo je danas navode bivše portparolke Haškog tribunala Florens Artman o tome da se bivši predsednik SRJ i Srbije Slobodan Milošević sam trovao u Haškom tribunalu uz ocenu da je ovo još jedna u nizu laži, kako se navodi, onih koji su direktno ili indirektno učestvovali u ubistvu predsednika Miloševića.

Slobodan Milošević (Foto: JuTjub)

"Kada je Artmanova, već našla za shodno da javno iznosi neistine i izmišljotine o Miloševićevoj smrti, onda je morala pažljivije da pročita zvanični izvveštaj Tribunala, sudije Kevina Parkera, koji kao indikaciju na rifamicin ne pominje obojenost urina plave boje, kao što Artmanova tvrdi, već suprotno-crvene boje", navodi se u saopštenju tog udruženju.
Pored toga, dodaje se, više kliničkih farmakologa je svedočilo da u slučaju uzimanja ovog leka dolazi do preobojenosti, ne samo urina, već i boje kože na licu i beonjača. "Gospođa Artman je bila potparol Tribunala i lično se zalagala da se Miloševićevo suđenje odvija javno, pred licem čitavog sveta, pa je svako ko je pratio to suđenje mogao da se uveri da takve prebojenosti u crveno (a kamoli u plavo) nije bilo na Miloševićevom licu", navodi se u saopštenju Udruženja "Sloboda", koje je potpisao predsednik Momir Bulatović, inače, premijer bivše SRJ. Poručuje se i da je izjava Artmanove besmislena i po tome što je oficijelni dokument Tribunala o Miloševićevoj smrti, a ona bi to takođe morala da zna, potvrdio da u obdukcionom nalazu nisu nađeni nikakvi tragovi trovanja rifamicinom.
"Izmišljotine Florans Artman smatramo njenim nastojanjem da se opravda za krivična dela zbog kojih je optužena od Tribunala, koji ju je avgusta prošle godine optužio za nepoštovanje suda, zato što je u knjizi ''Mir i kazna'',obelodanila sadržaj dve poverljive odluke žalbenog veća iz procesa protiv Miloševića, neprijatne i kompromitujuće povodom učešća zapadnih sila u ratu u BiH", podsećaju iz tog udruženja.
Udruženje "Sloboda je najavilo" da će punu istinu o Miloševićevoj smrti obelodaniti u knjizi „Kako je ubijen Slobodan Milošević“, na osnovu autentičnih i verodostojnih dokumenata i lekarskih nalaza, koja će uskoro izaći iz štampe. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA