Najnovije

JANDROKOVIĆ: Beograd relativizovao incident Šešelja

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je da je službeni Beograd relativizovao incident koji je izazvao Vojislav Šešelj u parlamentu.

Jandroković (Foto: Jutjub)

Jandroković je na vanrednoj konferenciji po povratku iz Beograda rekao da su predsednice Skupštine Srbije Maja Gojković i srpske vlade Ana Brnabić pokušale relativizovati gaženje hrvatske zastave, preneo je HRT.

„Moglo bi se polemisati s načinom kojim su osudili taj događaj jer su ga, po mom mišljenju, pokušale relativizovati „, rekao je Jandroković.

Opisujući incident,Jandroković rekao je kako je jutros sve dobro krenulo.

„Na samom izlasku iz Skupštine dogodio se incident. Nismo znali što se dogodilo, u ovom delu koji nam je bio vidljiv čuli smo Šešelja kako nam dobacuje“, rekao je.

Šešelj je potom otišao, a tokom programa hrvatska je delegacija dobila informaciju da je Šešelj „nasrnuo na hrvatsku zastavu, da ju je uzeo, gazio, pokušao rastavljati“.

Kada su dobili tu informaciju, predstavnici hrvatske delegacije odlučili su otići. „Dogodio se propust“, utvrdio je Jandroković, izrazivši žaljenje što danas mora pričati o Šešelju, preneo je HRT.

„Očekujemo od predsednika Srbije da će se oglasi o incidentu“, rekao je, dodavši da je po njegovom mišljenju trebalo reagovati brže.

„Za nas je bitno da se ova situacija raščisti i da se stvori osnova za novi početak razgovora“, rekao je, poručivši za kraj: „Ovo nije naš problem, ovo je problem Srbije. Bez obzira na današnji događaj, ostajemo vrlo čvrsto uz Hrvate koji žive u Srbiji i nastojat ćemo da njihova pozicija bude što bolja“.

Milorad Pupovac, koji je takođe govorio o incidentu u Beogradu, rekao je da je učinjena velika šteta samoj poseti koji je dobro krenula, dodavši da „ne smemo biti taoci onih koji gaze zastave“. Pročitajte OVDE optužbe Tereze Mej protiv koga Rusija vodi sajber-rat. Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

BONUS VIDEO

Jandroković govori o incidentu sa Šešeljem
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA