Najnovije

LAVROV ŽESTOKO: Dosta smo čekali - nemojte da se iznenađujete!

MOSKVA – Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov poručio je u ponedeljak da će Rusija „aktivno podržavati” sirijske trupe iz vazduha u okolini Alepa, nakon što su proteklog vikenda vođene ljute borbe u kojima su desetine ljudi ubijene u tom podeljenom gradu.

Lavrov (Foto: JuTjub)

Lavrov je rekao da je Rusija dovoljno dugo čekala da sirijska umerena opozicija napusti oblasti koje su pod kontrolom džihadističkih grupa, te da vazdušni udari Rusije ne bi trebalo da budu iznenađujući, prenosi AFP.
„Na ono što se sada dešava u Alepu i okolini mi smo unapred upozorili Amerikance i oni znaju da ćemo aktivno podržavati sirijsku vojsku iz vazduha kako bismo sprečili teroriste da zauzmu tu teritoriju”, rekao je šef ruske diplomatije na konferenciji za novinare u Moskvi.
On je dodao da Vašington traži od Rusije i sirijskog rukovodstva da odlože vazdušne napade dok se opozicione snage ne odvoje od džihadista Islamske države i Fronta Al-Nusra koji je povezan sa Al-Kaidom.
„Verujemo da je za to bilo više nego dovoljno vremena”, zaključio je Lavrov.
Proteklog vikenda je Ministarstvo odbrane Rusije izdalo nekoliko saopštenja sa oznakom „hitno” o sukobima i „masovnim terorističkim snagama” kod Alepa, čak nagovestivši da su tamo prisutne i turske trupe, podseća francuska agencija. 
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA