Najnovije

Ćamil i Bakir će za haos u Srebrenici okriviti Srbiju?!

Radikalni islamisti uz podršku načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića i lidera SDA Bakira Izetbegovića tokom obeležavanja Dana memorijala u Potočarima spremaju nerede za koje bi kasnije bila optužena srpska strana i direktno vlast u Republici Srpskoj.

Bakir Izetbegović (Foto: Jutjub)

Kako saznaje "Alo" iz izvora bezbednosnih službi, svim jedinicama koji će obezbeđivati Dan memorijala 11. jula u Srebrenici poslato je upozorenje da bi moglo doći do nemira u ili ispred memorijalnog centra u Potočarima, a koje bi izazvali sledbenici radikalnog islama.
- Postoje podaci da bi u toku šetnje u znak sećanja na žrtve u Srebrenici pojedini radikalni islamisti iz Zvornika mogli da ugroze učesnike manifestacije i napadnu „Majke Srebrenice“, nakon čega bi se odgovornost za incidente i nemire koji bi se proširili prebacila na srpsku stranu - kaže izvor iz bezbednosnih službi.
Prema njegovim rečima, to upozorenje poslato je svim jedinicama koje bi trebalo da spreče svaki pokušaj izazivanja sukoba u Srebrenici.
Stručnjak za bezbednost DŽevad Galijašević kaže da će Republika Srpska sprečiti svaki incident i dodaje da se od ljudi kao što su Ćamil Duraković i Bakir Izetbegović, koji su prema njegovim rečima nalogodavci grupe iz Zvornika, svašta može očekivati i da treba biti oprezan.
- Ćamil i Bakir bi voleli da za sve okrive Srbiju, čak i za to što kiša pada, ali im to neće uspeti - kaže on.
- Jedino gde bi grupa iz Zvornika mogla da izazove nerede je u sektoru koji će obezbeđivati Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH, jer je ta institucija pod Bakirovom kapom. To su isti oni koji su prošle godine bili zaduženi za bezbednost srpskog premijera Aleksandra Vučića, pa smo videli kako su ga sačuvali i evo godinu dana nisu pronašli krivce i pored toga što postoje snimci i svi drugi dokazi - kaže on.
Galijašević ističe da za bilo kakav eventualni incident nije moguće optužiti Beograd i Banjaluku jer je „politika koju vodi Vučić nenormalno miroljubiva“.
Bratunačke majke manje vredne od srebreničkih?
Ministar za rad Aleksandar Vulin rekao je da su u velikim svetskim državama crne marame majki Bratunca manje vredne pažnje i izvinjenja od belih marama majki iz Srebrenice. On je podsetio da su pre godinu dana u Srebrenici pokušali da ubiju premijera Vučića i želeli da uz imena naše dece ugrade reč genocid. „Da srpski narod, jedini u istoriji civilizacije, bude označen kao genocidni. Nisu oprostili Vučiću što je pretekao i što pred linčem i ruljom nije povio glavu i što je preživeo“, rekao je on.
Specijalne jedinice patroliraju Srebrenicom!
MUP Republike Srpske će, kako saznaje „Alo!“, podići nivo bezbednosti na najviši nivo u regionu Srebrenice i biće angažovane elitne specijalne jedinice, a ceo događaj će prvi put biti pokriven video-nadzorom. Izvor: Alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA