Najnovije

NEO-OSMANSKI POKLIČ ČAVUŠOGLUA: Turska će braniti svoju bošnjačku braću!

SARAJEVO - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je je u Sarajevu da zvanična Ankara nikada više neće ostaviti svoju bošnjačku braću i sestre i da neće dozvoliti da se nad njima sprovode zločini poput onog u Srebrenici 1995, piše danas sarajevski Dnevni avaz.

Čavušoglu (Foto: Jutjub)

Čavušoglu, koji je juče prisustvovao obeležavanju godišnjice zločina u Srebrenici, izjavio je za ovaj sarajevski dnevnik da je, kako je rekao, danas svima jasno da se taj „strašni zločin mogao sprečiti i to je najvažnija lekcija koju bi svi morali izvući“.
„Ujedinjene nacije bile su tu, Evropa i celi svet bili su tu, možemo slobodno reći da se zločin dogodio pod pokroviteljstvom svih posmatrača. To treba da bude najveća pouka svima koji imaju bilo kakve dileme o prirodi i razmeri ovog zločina“, rekao je Čavušoglu.
On tvrdi da su Bošnjaci bili žrtve samo zbog toga što su muslimani i dodao da odgovorni moraju biti kažnjeni a Bošnjacima zajedno sa Srbima, Hrvatima i ostalima ostaje da grade i razvijaju zemlju u kojoj žive.
Čavušoglu je rekao da nakon svega ipak veruje u suživot u BiH.
On, međutim, smatra da je odgovornost političara u BiH velika i da oni treba da rade na jačanju ekonomije i smanjenju nezaposlenosti.
Samo da BiH će imati budućnost.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA