Najnovije

"PIJANICA KOJA TROŠI MILIONE": Turski mediji osuli paljbu po Haradinaju!

Posle Redžepa Tajipa Erdogana i mediji lojalni turskom predsedniku nastavljaju hajku protiv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, koji je smenio ministra unutrašnjih poslova i šefa tajne službe zbog hapšenja i deportacije šestorice Turaka, predstavljajući ga kao čoveka koji pije alkohol, negira da je musliman i prekomerno troši novac.

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

Šestorica uhapšenih i deportovanih turskih državljana radili radili su kao profesori i menadžeri škole i ripadnici su pokreta FATO, kojim rukovodi verski lider u Egzilu, Fetulah Gulen.
"Ieni Akit" posebnu pažnju poklanja činjenici da kosovski političari svoju decu obrazuju u školama koje pripadajutom Gulenovom pokretu i navode da, osim Haradinajevog sina, te škole pohađaju deca predsedavajućeg parlamenta Kadrija Veseljija i ministra ekonomije Besima Bekaja.
List, međutim, ne pominje da je istu školu prošle godine završio sin predsednika privremenih kosovskih institucija, Hašima Tačija.
Napominje se da se Haradinaj najžešće usprotivio hapšenju i deportaciji šestorice Turaka, te da je zbog toga odmah smenio ministra policije i šefa obaveštajne službe.
"Ieni Akit" se osvrće na biografiju Haradinaja napominjući da je, pre nego je došao na Kosovo sa Zapada, bio telohranitelj u jednoj diskoteci, a zatim tokom rata i jedan od glavnih komandanata takozvane OVK.
Podseća se da je izvesno vreme proveo u Haškom tribunalu, gde je oslobođen optužnice da je tokom rata činio zločine nad Srbima i drugim nealbanskim stanovništvom na Kosovu.
"Ieni Akit" tvrdi da Haradinaj nikada ne bi mogao da osvoji više od 10 odsto glasova biračkog tela na izborima, iako je, podsećaju, 2004. uspeo je da postane premijer.
Ali je, kažu, taj entuzijazam trajao samo četiri meseca.
Ipak, dodaju, septembra 2017. ponovo se našao na glavnom putu.
"Ovaj put ga je izgleda zahvatilo ludilo", navodi ovaj turski list.
Jer, navodi se, čak i u parlamentu ga nazivaju pijanicom jer pije alkohol i poznat je kao "premijer skandala".
Podsećaju i na Haradinajev nedavni odmor u Švajcarskoj, kada je, kako su pisali mediji, potrošio 68 hiljada evra, dok stanovnici Kosova žive u siromaštvu.
"Na pitanje odakle mu kuća koju ima, Haradina odgovara da su je izgradili njegovi ratni drugovi", navodi se u tekstu i dodaje da kosovski premijer ima i kuću koju je iznajmio nekim turskim zakupcima za kliniku za 6.000 evra mesečno.
"Ieni Akit" se osvrće i na Haradinajeve izjave o religiji i podsećaju da je jednom rekao da je rođen kao musliman, ali da ne zna zašto, te da nikada u životu nije bio u džamiji. Pominje se i njegovo odbacivanje Erdogana, kada je rekao da on "nema bratskog turskog lidera".
Ipak, navodi se da "Kosovari žele Erdogana" zbog njegovih izjava da je "Kosovo Turska".
Podsećaju da je Erdogan izjavio da je "Kosovo Turska" tokom posete Prizrenu, 2013.
Pročitajte OVDE kako je Marija Zaharova optužila međunarodne snage na Kosmetu.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA