Najnovije

Rešite se problema sa PMS-om

Svaka žena, jednom mesečno, muku muči s PMS-om. Medicina nema odgovor, a kad budete saznali šta je rešenje, nećete moći da poverujete.
Rešite problem (Foto: sheknows.com)

Rešite problem (Foto: sheknows.com)

Da li vas muči PMS? Sve žene uglavnom tokom tih dana budu lako razdražljive ili umorne bez ikakvog razloga, imaju pojačanu želju za hranom ili uopšte nemaju apetit, a najčešće im se ova stanja smenjuju tokom dana. Često se tu provuče i glavobolja koja ume da vam ne da mira po čitav dan. Pitanje je, da li se ovo može nekako sprečiti? Dr Lara Briden, već 20 godina se bavi ovim i sličnim problemima i otkrila je jednostavno rešenje koje će vam omogućiti da više nikad ne patite od PMS-a. – Pacijentkinja mi se žalila na umor, razdražljivost i glavobolju. Krvni nalazi su pokazali normalan nivo hormona, što je tipično za PMS. Neko bi joj možda prepisao tablete, no znala sam da postoji bolji način – kaže dr Briden. Rekla je pacijentkinji da prestane da jede kolače i prženu hranu i da uzima magnezijum i vitamin B6 kao dodatak ishrani. – Već za mesec dana uočila sam promenu, a zadnja menstruacija došla mi je sasvim nenadano – rekla je pacijentkinja DŽuli. Dr Briden ističe kako je PMS jako kontroverzan u klasičnoj medicini, jer testovi ne pokazuju nikakve promene. Nova istraživanja povezuju PMS s upalnim procesima.
Pročitajte još:KORISNO: Ove biljke sadrže supstancu koja ubija 80 posto stanica raka pluća!Boli vas zub? Alternativne metode koje će vam biti od koristi!Uzrok raka otkriven još pre 92 godine: Nobelovac dao objašnjenje i način zaštite!
– Nije problem u padu ili rastu nivoa hormona. To je normalno tokom ciklusa. Problem je u tome kako telo reaguje na te oscilacije. Upalni procesi mogu promeniti rad receptora za hormone što vodi do simptoma PMS-a – objašnjava dr Briden. NJena ishrana protiv PMS-a zasniva se upravo na izbegavanju namirnica koji podstiču upale, poput pržene hrane, slatkih kolača i veštačkih sokova. I druga hrana poput mlečnih proizvoda ili žitarica može izazivati upale, no to zavisi od čoveka do čoveka pa dr Briden savetuje voditi dnevnik ishrane. Savetuje i da svoj jelovnik obogatite hranom koja deluje protiv upala poput voća i povrća i crnom čokoladom. Izvor: Telgraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA