Najnovije

Milo "pada" pre ulaska u NATO?

PODGORICA - Pre nego što se Crna Gora pridruži NATO, Senat SAD bi trebalo da podršku članstvu uslovi odlaskom premijera Mila Đukanovića s vlasti i obuzdavanjem korupcije, napisao je Teodor Karasik, američki ekspert za nacionalnu bezbednost, u autorskom tekstu za vašingtonski The Hill. Karasik je, inače, specijalista za Evropu i Bliski istok.

Milo Đukanović (Foto: Sinhua)

- Prijem Crne Gore razdražuje Rusiju, a to je nešto što Donald Tramp neće dozvoliti. Štaviše, kao mala i prilično siromašna država njen ekonomski doprinos evropskoj bezbednosti je minimalan - napisao je Karasik. - Predsedništvo Hilari Klinton bi, verovatno, bilo popustljivo prema kriminalcu Đukanoviću, dok bi Trampova administracija mogla prosto da ukloni Crnu Goru sa rasporeda NATO - ocenio je ugledni ekspert.
On dalje navodi da je Đukanović jedan od najkorumpiranijih lidera u svetu. On i njegova porodica tretiraju Crnu Goru kao privatno zemljište, gde pohlepa i nasilje idu ruku podruku.

Šverc i afere

Ekspert za nacionalnu bezbednost pominje i veze Đukanovića sa napadima na medije i sa švercom cigareta, kao i umešanost njegove porodice u aferu "Telekom" i sumnjive poslove Prve banke.
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA